Közélet

2009.09.09. 17:02

Kajakházból turisztikai központ

Meglepő javaslatot tett Szabó Gyula a képviselő-testület rendkívüli ülésén szerdán, amikor így fogalmazott: Nem a polgármestert kellene felhatalmazni a pályázatírók kiválasztására, hanem a testületnek kellene erről állást foglalnia.

Palásti Péter

Felvetését azzal indokolta, hogy az első számú választott vezetőnek csak nyolcmilliós értékhatárig lenne „jogosítványa” erre, tegnap viszont több, mint huszonegymilliós nagyságrendről döntöttek. Igaz, nem egyszerre, hanem több részletben.

Erre hivatkozott a város jegyzője is, aki úgy vélte, hogy a határozati javaslatok nem pályázatírásra, hanem pályázat-előkészítésre vonatkoztak, így álláspontja szerint nem csorbul egyetlen előírás sem. Valószínűleg ennek köszönhetően pörögtek fel a szavazások, melyek között például a városháza akadálymentesítését egyhangúlag támogatták, ugyanakkor a belterületi utak felújításának ütemezését már nem.

A kajakház ökoturisztikai központtá alakításával kapcsolatban Gerébi Ákos mint a pénzügyi bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az nincs összhangban a testület korábbi döntésével, miszerint az Öreg-tó környékének egészére kell egy részletes rendezési tervet készíteni.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a csónakház fekvése nem teszi lehetővé a vitatható ötlet megvalósítását. Erre tekintettel a pénzügyi bizottság tagjai is egyhangúlag tartózkodtak, s azt javasolták mindenkinek, hogy gondolják át az elképzeléseket. Ennek ellenére kilenc fideszes képviselő megszavazta, hat városatya tartózkodott, egyedül Kerti Katalin nyomta meg a „nem” gombot.

Egy tartózkodás mellett határoztak viszont arról, hogy az összességében 875 millió forintba kerülő Kossuth-tér átépítésére másodszor is benyújtják pályázatukat, aminek előkészítéséhez tízmilliót szavaztak meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!