Közélet

2009.08.28. 11:12

Községek cégének garázsát találták meg egy domb alatt

Az önkormányzati képviselő-testület tagjait a csütörtöki tanácskozásra váró meghívóban tizenhét határozati javaslat sorakozott.

Fenyvesi Károly

Az egyebek napirendi pont keretében Fekete Márton településfejlesztési osztályvezető az egykor az Eternit városrészen működő cementgyár lebontása során adódott többletmunkákról adott tájékoztatást. Többek közt kiderült, hogy az Óvoda utca 1. számú épülethez közeli domb alól a valamikori Dunamenti Községek Költségvetési Üzemének garázsának romjai kerültek elő. Erről Miskolczi József polgármester és az előterjesztés készítője személyesen is meggyőződött a kivitelező cég vezetője, Orsós Iván kíséretében. A helyszíni bejárárást követően az a döntés született, hogy ezt a munkát teljesen külön kell választani a gyár bontására, a törmelék elszállítására, illetve a terület rekultiválására kötött alapszerződésben foglalt munkálatoktól.


Az eredeti vállalkozói díj 17,7 millió forint. A többletköltségek pontos összegét a munkák befejezése után lehet kimutatni. Ezt az összeget, amelynek sorsáról a képviselőknek dönteniük kell, a településfejlesztési osztály a lehető leghamarabb a testület elé terjeszti.
A testületi tagok a tájékoztatót elfogadták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!