Közélet

2009.07.23. 17:30

Sikongattak a babák, amikor meghallották a polgármester ötletét

Az elmúlt három hónapban született babákat és szüleiket köszöntötte csütörtök délután a városháza házasságkötő termében Miskolczi József polgármester.

F. K.

 Az ünnepséget először az elmúlt évben rendezte meg az önkormányzat, miután képviselőtársai támogatták Reményi Károlyné erre vonatkozó javaslatát.

Néhány apróság az édesanyja ölében figyelt a világra,  többségük babakocsijában szundikált. A házigazdák a rekkenő hőségben nagyon odafigyeltek a kis vendégekre. A terem klímáját a találkozó előtt egy órával kikapcsolták, így nem túl hidegben, nem túl melegben hallhatta mindenki Miskolczi József köszöntőjét.

A polgármester többek közt elmondta, hogy mostanában általában 65–75 gyerek születik évente a városban. Az elmúlt három hónapban nyolc fiú és kilenc lány állampolgárral gyarapodott Nyergesújfalu. Köztük van Flóra és Hanna alkotta Kárász-ikerpár is. A városvezető elmondta azt is, hogy délelőtt négy idős, jubileumi születésnapjához érkezett helybelinek gratulált otthonukban.

– Aki teheti, maradjon a legtovább otthon csemetéjével, ez a legjobb befektetés a jövőre – javasolta a városvezető. Ezt az ötletet a gyerekek közül többen oázással, néhányan sikkantással fogadták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!