Közélet

2009.07.03. 15:11

Engedéllyel törnek, zúznak

Nagyon jelentős városi beruházás nyitányaként Miskolczi József polgármester három perc alatt a rendelőintézet területét a következő egy év főszereplőinek. Megújul, bővül az egészségügyi intézmény.

Fenyvesi Károly

A munkálatok hivatalosan hétfőn kezdődnek, de akadt már teendő ma is. Az egészségügyi intézmény zárt nagykapuját csak a lánc szétvágásával lehetett kinyitni az érkezők előtt, mert a lakat berozsdásodott. Pedig csak június 1-jén szűnt meg a rendelés az épületben. Azóta a település több önkormányzati épületében, illetve a lábatlani Egészségházban várják a betegeket.


A részbeni bontás, aztán felújítás, bővítés előtt álló épület alapterülete a mostani 816 négyzetméter helyett 1474 négyzetméter lesz. Eddig a háziorvosi, gyermekorvosi, fogorvosi, védőnői szolgálat, illetve a belgyógyászati, szemészeti, nőgyógyászati, fül-, orr- gégészeti, neurológiai, rheumatológiai, pszichiátriai szakrendelés, a laboratórium, a fizioterápia és a gyógytorna heti 102 órában szolgálta a helyiek, illetve a környékbeliek egészségét. Az átalakítás után a sebészeti és az ultrahang-diagnosztikai ellátás is igénybe vehető lesz a városban – heti 240 óra idejére.


Az eredeti tervek szerint 462 milliós forintos beruházáshoz a város egy, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett pályázaton 400 milliós támogatást nyert el. A közbeszerzési eljárás során kiderült, a megfelelő tartalmú, színvonalú kivitelezéshez 37 millió forintért az önkormányzatnak a pályázatban vállalt önrészen kívül is a város közös zsebébe kell nyúlnia.


Első lépésként a szakemberek elbontják a főépület lapos tetejű toldalékát. A kivitelezővel, a Giegler Kft.-vel kötött szerződés szerint a rendelőintézet felújítását, bővítését a jövő év májusának utolsó napjáig befejezik. Az új egészségügyi központban öttel többen fognak dolgozni mint eddig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!