Közélet

2009.01.19. 13:42

Fakorlát a tetején, háló az oldalán

Az önkormányzat 243 millió forintos kivitelezési költséggel biztonságosabbá teszi a közlekedést a 10. számú főút, illetve az Esztergom-Komárom vasútvonal Sánchegy alatti szakaszán. Az összegből 36 millió forintot a város saját kasszájából fizet, a többit pályázaton nyerték el a nyergesiek. Többek közt ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amely most fejeződött be a polgármesteri hivatalban.

Fenyvesi Károly

[caption id="" align="alignleft" width="330"] A sziklafal 9600 négyzetméterére helyeznek el acélhuzalból készült hálót (Fotó: F. K.)
[/caption]

A mikrofon túlsó felén dr. Horváth Klára, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke, Kovács Tamás, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Zatykó János, a térség országgyűlési képviselője és Miskolczi József polgármester várta.

A nem kevés pénz jelzi, nem éppen életbiztosítás a Sánchegy árnyékában kialakított kerékpárúton tekerni, sétálgatni, a 10. számú főút ezen részén autózni vagy az úttól szinte karnyújtásnyira húzódó síneken vonatozni. Szóval fenntről leselkedik a veszély a Sánchegy árnyékában. Már nem sokáig.

Mint megtudtuk, a főút mellett 349 méter hosszban kell a gyakran omló sziklafalat stabilabbá tenni. A tervek szerint a rézsűről 6000 köbméter földet szednek le, 9600 négyzetméterre helyeznek el horganyzott acélhuzalból készült hálót, a partfal tetején fakorlátot építenek.
A közbeszerzési eljárárás kiírásáról várhatóan január 29-én dönt az önkormányzati képviselő-testület. A munkálatok tervezett befejezési határideje október 30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!