bűncselekmény

2018.10.07. 08:21

Dorogi gyalogosgázolás: nagyot hibázott az audis

Gyalogátkelőhelyen gázolt egy audis, mert nem adta meg az elsőbbséget az átkelőn a gyalogosnak. A rendőrség befejezte a nyomozást a sofőr ellen.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: Shutterstock

A rendőrség tájékoztatása szerint befejezték a nyomozást az ellene a 39 éves férfi ellen, aki egy Audi típusú gépjárművel 2017. november 23-án 18 óra körül Dorogon, a Köztársaság úton elütött a zebrán egy gyalogost.

Az audis az Otthon tér kereszteződését elhagyva nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos átkelőhelyen, az átkelést már majdnem befejező gyalogos részére. Járművét hirtelen balra kormányozta a baleset elkerülése érdekében, de mivel a manőver sikertelen volt, a gépkocsi jobb első sárvédőjével a gyalogost elsodorta, aki súlyosan megsérült.

A sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az Esztergomi Rendőrkapitányság a nyomozás befejezésével iratokat átadta az ügyészségnek.

Fotó: police.hu

(Főoldali fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!