Kék hírek, bulvár

2009.03.12. 13:58

Megint jól átvertek egy idős nőt - 1,3 millió forintja bánta

Két nő 1 300 000 forintot zsákmányolt a 85 éves asszonytól. A trükkösök szerdán dél körül kopogtattak be a nénihez. Vizet kértek tőle és az ÉDÁSZ-ra hivatkoztak. Az idős asszony beengedte őket a házba. Míg vizet töltött, a tettesek zsebre tették a pénzt.

kemma.hu

Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk azt is: az egyik elkövető: 25 év körüli, kb. 155 cm magas, vékony, sovány testalkatú, szőke hajú. Társa kb. 40 éves, 150 cm körüli, közepes testalkatú, barna hajú.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is fokozottabb elővigyázatosságot kér az állampolgároktól. A trükkös tolvajok újabb és újabb módszerekkel próbálkoznak rendszerint időseknél. Maguk és értékeik védelme érdekében a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy a lakásba ne engedjenek be idegeneket és erre hívják fel idősebb hozzátartozóik figyelmét is. Hatósági személynél, a különböző szolgáltatók képviselőinél mindig van fényképes igazolvány, melyet hivatalos eljárás során kötelező bemutatniuk és ruházatuk alapján is megkülönböztethetők.


 
Emellett egy másik, fontos lehetőségre is felhívja az idősek figyelmét a rendrőség: valamennyi megyeszékhelyen működik Áldozatsegítő Szolgálat, mely akár anyagilag is – bizonyos feltételek megléte esetén - kész támogatni a bajba jutottakat. Ilyen esetben az ingyenesen hívató 06-80-244-444-es zöldszámon kérhető segítség, illetve a 34/512-790-es telefonszámot lehet tárcsázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!