Nyaralóknak

2017.08.05. 17:13

Lassan vége a hőségnek

A vasárnap érkező hidegfront hétfőre mindenütt véget vet a kánikulának.

A Lucifer névre keresztelt, hatalmas forróságot hozó időt egy lassan érkező hidegfront söpri ki, amelynek köszönhetően vasárnap már megkezdődik az enyhülés. Ahogyan az lenni szokott, a hidegfrontot sokfelé kísérik záporok és zivatarok, amelyek kis eséllyel északkeleten, majd késő délutántól, estétől inkább északnyugaton lesznek jellemzőek. Heves zivatarban lokálisan 20 mm-t meghaladó csapadékra, 2 cm körüli jégátmérőre, 80 km/h-t meghaladó széllökésekre is számítani kell.

Hétfőre a hőmérséklet országszerte jelentősen lecsökken, délelőtt még többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, és többfelé várható eső, zápor. A déli óráktól nyugat felől szakadozik a felhőzet, de jelentős felhőzet-csökkenés inkább késő délutántól valószínű. Délelőtt a Dunántúlon, késő délutánra keleten is megszűnik a csapadék. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 27 fok között várható, de északkeleten lehetnek tájak, ahol 20, 22 foknál nem lesz melegebb, illetve délkeleten helyenként 28, 29 fokig is melegedhet fel a levegő.

A hidegfront az adriai partokat is érinteni fogja, így hétfőn arrafelé is enyhül a hőség, elvétve kisebb-nagyobb esőre számítani kell, a hőmérséklet pedig 33-35 fok körül alakul.

A vizek hőmérséklete:

Nagyobb tavaink, így a Balaton, a Velencei-tó, a Fertő , Szelidi a Lupa-tavak és a Tisza-tó vize egyaránt 27-28 fokos.

A Duna vizének hőmérséklete 23-24 fok között van.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 26, Tokaj 26, Szolnok 24, Szeged 28 fok.

Az Adriai-tenger vizének hőmérséklete Dubrovniknál 26, Pulánál 25, Splitnél 27 fok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!