Közélet

2013.04.18. 17:08

Lesz sürgősségi betegellátás Tatabányán

Címkék#Tatabánya

Schmidt Csaba polgármester, országgyűlési képviselő hétfőn a Parlamentben rákérdezett, lesz-e sürgősségi betegellátás a Szent Borbála Kórházban.

kemma.hu

A kérdését, egyetért-e az osztály kialakításának szükségességével, lát-e lehetőséget a fejlesztés támogatására, a képviselő az emberi erőforrások minisztérium államtitkárához intézte. Felszólalásában emlékeztetett arra, hogy a Szent Borbála Kórház az egészségügy átalakítását megelőzően is már több alkalommal próbált forrásokat találni egy sürgősségi betegellátó osztály létrehozására – sikertelenül.

Hangsúlyozta, hogy a sürgősségi osztály létrehozása jelentősen gyorsítaná a betegellátást, készenléti szolgálat szervezésével csökkentené az egészségügyi dolgozók túlterheltségét az intézményben, ahová csaknem 228 ezer lakost számláló területről érkeznek az ellátásra szorulók.

Doncsev András az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában elmondta, hogy a fenntartó – a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőségi és Szervezetfejlesztési Intézet – a Szent Borbála Kórházban a sürgősségi ellátás fejlesztését határozta meg pályázati feladatként, így ott pályázati támogatással létrejöhet a második szintű sürgősségi betegellátó osztály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!