Közélet

2012.08.22. 20:25

Az idén is találkoznak a vesebetegek

Címkék#Tatabánya

A Komárom-Esztergom Megyei Művese Alapítvány, valamint a megyei Vesebetegek Egyesülete idén augusztus 26-án, vasárnap vár mindenkit a már hagyományos, díjtalanul látogatható megyei Vesebeteg Találkozóra.

Kemma.hu

A program helyszíne – szintén hagyományosan – a Csákányospusztai Ifjúsági Tábor lesz. A rendezvény 10 órakor kezdődik, s délelőtt szakmai előadások várják a résztvevőket: hallhatnak orvosi előadásokat, dietetikust táplálkozási tanácsokkal, s szó lesz segélyezési lehetőségekről is. A közös, bográcsban készített ebéd után a vendégek a testet és a szellemet egyaránt megmozgathatják, hiszen lesznek sportfoglalkozások, s különböző, például egészségügyi és táplálkozási tesztsorok is megoldásra várnak majd.

Papp Károly a szervezők egyike 2008 óta él új vesével, s azt szeretné, ha a találkozóra szóló invitálást minél több megyebeli vesebeteg fogadná el, transzplantáltak és dializáltak egyaránt. Úgy véli, hogy szűkebb hazánkban jóval több vesebeteg él, mint ahányan a különböző szervezetekhez csatlakoztak, és akikhez az alapítványokon, egyesületeken keresztül elérhet a meghívásuk. A találkozó kiváló alkalmat teremt arra, hogy megosszák egymással történeteiket, tapasztalataikat, kötetlenül ismerkedjenek, beszélgessenek, s a szakmai tájékoztatók mellett esetleg személyes tanácsokkal is ellássák sorstársaikat.

Bővebb információ Papp Károlytól kérhető a 06-30/947-4333-as telefonszámon, az e-maileket a [email protected] címen várja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!