ellenőrzés

2020.04.16. 19:17

Betartották a pecások a járványügyi óvintézkedéseket a megyei horgászhelyeken

A rendőrséggel karöltve ellenőrizték a halőrök a megyei horgászhelyeken a pecásokat Komáromtól Esztergomig.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

– Közös járőrözésük során kétszáz horgászt ellenőriztek húsvétkor a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének halőrei és a megyei rendőr-főkapitányság egyenruhásai – mondta el Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke.

Az elnök hozzátette, köszönet illeti a megyei horgásztársadalmat, mert a három Duna-szakaszon végzett járőrözések tapasztalatai alapján szinte kivétel nélkül betartották a korlátozó intézkedéseket. Megértették, hogy a horgászat a jelen helyzetben szigorúan egyéni szabadidős tevékenység lehet, egymástól öt méter távolságot tartva.

A két napos ellenőrzés alatt több figyelmeztetésre és két feljelentésre kerül sor; egy személy engedély nélkül horgászott, egy másiknál pedig egy tiltott halfaj példányát találták. A két járőrcsapat Komárom és Szőny, valamint Esztergom, illetve Süttő és Neszmély környékén tevékenykedett, az utóbbi helyszínen motorcsónakból ellenőrizték a holtágakban horgászókat.

Farkas Gábor, rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány az ellenőrzések után szintén szabálykövetőnek értékelte a horgászok tevékenységét. Kiemelte, hogy a főkapitányság és a megyei horgászszövetség közötti együttműködési megállapodás keretében a jövőben is tartanak közös járőrözéseket, melyek az orvhalászat megakadályozását, a horgászattal kapcsolatos szabályok betartását szolgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában