Hírek

2005.09.10. 00:00

Bennfentes cég nyerte el a 4-es metró reklámozását

A városháza kommunikációs igazgatójának, Nyári Krisztiánnak volt cége, a Sawyer Miller Group Kft. (SMG) nyerte el a 4-es metró reklámozására szánt háromszázmillió forintot.

K. G.

A fővárosi MDF emlékeztet arra, hogy Nyári Krisztián 2000-től cégvezetőként dolgozott a vállalkozásnál, majd 2002-ben ő volt Demszky Gábor kampányfőnöke. Az SMG tulajdonosa Bruck Gábor, aki 1994-ben és 1998-ban is Demszky Gábor kampányát irányította, majd Medgyessy Péter tanácsadója volt. – Felszólítjuk Bruck Gábort, adja vissza a megbízást – mondta lapunknak Szőke László, a fővárosi MDF frakcióvezetője. –Arra kérjük a fővárost, írjon ki újabb pályázatot, de ne ekkora összegért. Elfogadhatatlan, hogy 300 millió forintot szánnak a metró reklámozására.

A mostani pályázaton két cég indult. Az ellenzéki politikusok már nyár elején megmondták, hogy az SMG lesz a befutó. Az elmúlt években már számos szerződést kötöttek velük, mintegy százmillió forint értékben. A BKV DBR Metró projektigazgatósága tegnap közölte, az olcsóbb ajánlatot benyújtó cég mellett döntöttek. Ráadásul az SMG 1998 és 2003 között már végzett tájékoztatási feladatokat a 4-es metró előkészítési munkálataival kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!