Ultimátum alatt

2 órája

Fejek hullhatnak az Opus Tigáz Tatabányánál

Ha az Opus Tigáz Tatabánya veszít Csákváron, személyi változások történhetnek a klubnál. Roppant fontos mérkőzés előtt állnak az NB 2-es tatabányai labdarúgók.

Kun Attila

Az NB 2 sereghajtója, utóbbi hat bajnokiját egyaránt elveszítő Opus Tigáz Tatabánya ezúttal a kilencedik helyezett Csákvár vendége lesz. A Bányász számára vízválasztó lesz a mérkőzés: a két hete, a válogatott szünet alatt tartott válságértekezleten a tulajdonosi és szponzori kör ultimátumot adott a szakvezetésnek. Eszerint ha a csapat a következő hat mérkőzésén nem szerez legalább kilenc pontot, vagy a következő két meccsét elveszíti, a szakmai stábban és a játékoskeretben is drasztikus változtatásokat eszközölnek. Azóta egy mérkőzést játszott a csapat, amelyet a hétvégén 2-0-ra elveszített a Mezőkövesd ellen, hazai pályán...

Ha az Opus Tigáz Tatabánya veszít Csákváron, személyi változások történhetnek a klubnál. Roppant fontos mérkőzés előtt állnak az NB 2-es tatabányai labdarúgók.
Az Opus Tigáz Tatabánya (kékben) sorsdöntő mérkőzést vív Csákváron az NB 2 hétvégi fordulójáb
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

– A Csákvár masszív csapat, évek óta stabil tagja az NB II. mezőnyének, nehéz lesz fogást találni rajta. Valószínűleg ők dominálják majd a mérkőzést, több helyzetük is lesz, nekünk így sokkal hatékonyabban kell futballoznunk annál, ahogy azt az előző mérkőzéseinken tettük – nyilatkozta lapunknak Gyürki Gergely, a Tatabánya vezetőedzője a mérkőzéssel kapcsolatban, akitől azt is megtudtuk, hogy a csapatnak vannak sérült és formahanyatlással küszködő játékosai, akik nem lépnek pályára Csákváron.

Ami az ultimátumot illeti, Gyürki úgy fogalmazott, hogy azt megpróbálják kizárni a felkészülésből és csak a Csákvár elleni mérkőzéssel foglalkoznak.

Labdarúgás, NB II., 11. forduló

Aqvital FC Csákvár–Opus Tigáz Tatabánya

Csákvár, vasárnap, 17 óra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!