Pengéből jeles

1 órája

A TSC továbbra is uralja a magyar női párbajtőr-vívást

A tatabányai párbajtőr-vívás továbbra is elnyűhetetlen. A TSC két versenyzője, Salamon Réka aranyérmet nyert, míg Gnám Tamara bronzérmet szerzett a Magyar Kupa-versenyen.

Luter Márk

A TSC fiatal sportolói parádés formában indították az új szezont. Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték meg a felnőtt női párbajtőr-vívók Magyar Kupa versenyét, amely egyben világbajnoki válogató is volt. Az eseményen három tatabányai női versenyzőnek szurkolhattunk: a 20 évesen junior világkupagyőztes Salamon Réka nyakába aranyérmet akasztottak, míg a csapatban Eb-ezüstérmes, 24 éves Gnám Tamara a dobogó legalsó fokáig jutott, miután bronzérmes lett. Büki Lili pedig sérülésből tért vissza és a 17. helyen végzett a vasárnapi fordulón. A szintén Eb-dobogós Wimmer Dorina végzett a második helyen.

A TSC két versenyzője is felállhatott a dobogóra a Magyar Kupán
A TSC két versenyzője is felállhatott a dobogóra a Magyar Kupán (a dobogó tetején Salamon Réka, míg a pódium harmadik fokán (balról a negyedik Gnám Tamara)
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

A TSC versenyzői két napon keresztül asszóztak

A Magyar Kupa szombati megméretésén a tavaly nyári krakkói központú Európa Játékokon csapatban ezüstérmes, 22 éves Büki Lili a 6. helyen zárt, míg Gnám Tamara a 14., míg Salamon Réka a 16. pozícióban fejezte be a nyitó napot.

Büki Lili sem maradhatott le csapattársaitól
Büki Lili sem maradhatott le csapattársaitól (jobbról a harmadik)
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!