Multisport

3 órája

A tatabányai atlétalány is indul a Gymnasiadén

A Közel-Keleten rendezik a Gymnasiadét, amely a Nemzetközi Iskolasport Szövetség egyik legnagyobb világversenye. A tatabányai atlétalány távolugrásban indul a bahreini viadalon.

Luter Márk

Október 24. és 31. között Bahreinben kerül sor a középiskolások világversenyére, a Gymnasiade elnevezésű viadalra, amely a Nemzetközi Iskolasport Szövetség egyik legnagyobb világversenye. A szezon végi viadalon egy tatabányai versenyzőnek is szurkolhatunk, hiszen Molnár Viktória a magyar csapat tagjaival együtt kedden késő este repült el a Közel-Keletre a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A tatabányai atlétalány biztos tagja a nyolcfős mini különítménynek.

A tatabányai atlétalány (jobbról az első) ázsiai világversennyel zárja a szezont
A tatabányai atlétalány (jobbról az első) ázsiai világversennyel zárja a szezont
Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség/Facebook

A tatabányai atlétalány egy számban lép rekortánra

A Tatabányai Sport Club mindössze 16 éves atlétája távolugrásban vesz részt a patinás multisport-eseményre. A fiatal tehetséget Szabó Dezső és Dömötör Balázs készítette fel a nemzetközi viadalra, melyen 2006 és 2009 között született sportolók indulhatnak. Magyarország 75 versenyzővel vesz részt a rendezvényen, melyen 15 sportágban indulnak versenyzőink.

Az atlétika utánpótlást két szakvezető, Scherer Tamás csapatvezető és a SVSE szakvezetője, Tóthné Stupián Anikó edző kísérte el. A sportág küzdelmei a megnyitóünnepséget követő napon, október 25-én, pénteken kezdődnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!