Idén harmadszor

3 órája

Novemberben is Tatabánya lesz a magyar női kézilabda-válogatott fővárosa

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kihirdette keretét. A magyar női kézilabda-válogatott októberben két felkészülési mérkőzésen lép pályára Franciaországban, novemberben pedig közvetlenül a részben debreceni rendezésű Eb előtt kétszer is Tatabánya lesz a csapat otthona.

Luter Márk

Jól bevált recepten ne változtass, tartja a mondás. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a szeptemberi összetartáshoz képest változatlan kerettel készül a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Novemberben két mérkőzés erejéig ismét Tatabánya lesz a női válogatott otthona.

A magyar női kézilabda-válogatott egyik kedvelt felkészülési helyszíne Tatabánya
A magyar női kézilabda-válogatott egyik kedvelt felkészülési helyszíne Tatabánya
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Tatabánya idén már harmadszor látja vendégül a női nemzeti együttest

A magyar női kézilabda-válogatott legközelebb október 21. és 27. között edzőtáborozik, azon a héten két felkészülési mérkőzést is játszik. Október 24-én Toulonban, majd két nappal később, 26-án Párizs-Tremblay-ben lép pályára, az ellenfél értelemszerűen Franciaország lesz.

Ami viszont számunkra a legfontosabb, hogy a szeptember 28-i Románia elleni győztes találkozó után a nemzeti együttes ismét a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban „randevúzik” Szlovákia és Ukrajna ellen. 

A tatabányai felkészülési összecsapásokat november 22-én és 24-én rendezik, a jegyértékesítés hamarosan kezdődik. November 28-án pedig már kezdődik is a magyar-osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstorna.

Korábban február 28-án a Svájc ellen megnyert EHF EURO Cup mérkőzésen és szeptember 28-án Románia legyőzésével „lakta be” a csarnokot a női válogatott.

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési kerete a november végén kezdődő Európa-bajnokságra:

Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Metz Handball, francia)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (HB Ludwigsburg, német)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
Irányítók: Vámos Petra (Metz Handball), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Füzi-Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler), Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pásztor Noémi (CSM Bucuresti, román)
Balátlövők: Kuczora Csenge (Thüringer HC, német), Kácsor Gréta (Gloria Bistrita, román), Juhász Gréta (Vác)
Balszélsők: Szöllősi-Schatzl Nadine (Moyra-Budaörs), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!