Választás

2 órája

Letették az esküt: Császáron is megvolt az alakuló ülés

Október elsejével újabb ötéves ciklust kezdenek az önkormányzatok. Az első lépés az alakuló ülés, az eskületétel, majd az alpolgármester választás.

Varga Réka Antónia

Október tizedikén Császár önkormányzata is megkezdte a működést, megtartotta alakuló ülését. A június kilencedikei választások alapján a település polgármestere továbbra is Beke Gyöngyi maradt. A testületen belül sem történt nagy változás, mindössze két új tag csatlakozott a munkához: Papp Mária és Simon Péter személyében köszöntötték az új tagokat. Az eskütétel után a polgármester javaslatára megválasztották az alpolgármestert, Mentes Zsoltot. Közösségi oldalán a polgármester asszony gratulált az új testületnek.

Császár önkorműnyzata megtartotta alakuló ülését
Császár önkorműnyzata megtartotta alakuló ülését
Forrás: Beke Gyöngyi/Facebook

Alakuló ülést tartott Ácsteszér is

Ácsteszér sem késlekedett, október kilencedikén a helyi önkormányzat megtartotta alakuló ülését. A polgármester személyében továbbra is Vuts Norbertet választották az elkövetkezendő öt évre. A képviselő-testület tagjainak a választók pedig Paszicsnyuk Zoltánt, Gubucz Lajost, Fehér Szabolcsot és Rácz Zoltánt választották a szavazáson. A megválasztott polgármester és képviselők megbízólevelét Schveighardt Erzsébet, a helyi választási bizottság elnöke adta át. A képviselők és a polgármester eskütétele után a képviselő-testület alpolgármesternek Gubucz Lajost választotta.

Letették az esküt Ácsteszér képviselői
Letették az esküt Ácsteszér képviselői
Forrás: Ácsteszér Község Önkormányzata/Facebook

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában