Labdarúgás

2024.10.10. 06:55

Válságban az Opus Tigáz Tatabánya: drasztikus döntéseket hoztak a vezetők

A Bányász eddigi NB II.-es szereplése nem éppen vitrinbe való teljesítmény. Az Opus Tigáz Tatabánya válságba került, válságértekezletet hívtak össze.

Kemma.hu

Amennyire álomszerűen indult 10 év böjtölés után az Opus Tigáz Tatabánya NB II.-es szezonja, most annyira rémálomszerű forgatókönyv forog a csapatnál. A Fáy utcában aratott bravúr után sokan gondolták azt, hogy nagy dolgokra lesz hivatott a klub ebben a szezonban, azonban a Vasas elleni bajnoki után valami 180 fokos fordulatot vett. Ami az eredményeket illeti egészen biztosan, hiszen a Bányász zsinórban 5 bajnoki óta nyeretlen és a tabella utolsó helyén áll. A klubnál most válságértekezletet tartottak, amelyen kötelező elvárásokat és drasztikus lépéseket fogalmaztak meg.

Nagyon mély gödörbe került az Opus Tigáz Tatabánya
Nagyon mély gödörbe került az Opus Tigáz Tatabánya
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

Nagyon mélyen az Opus Tigáz Tatabánya

Kilenc forduló ment le eddig a 2024/25-ös Merkantil Bank Liga idényéből. Kilenc mérkőzés alatt a Tatabánya 2 győzelmet és 7 vereséget tud felmutatni. Ezzel az eredménysorral a tabella legalsó fokán áll jelenleg. Bár a Szeged elleni emlékezetes szezonnyitó megadta az alaphangulatot és a Vasas elleni bravúr azt még tovább fokozta, azóta mégis olyan gödörben vesztegel a csapat, amelyből egyelőre úgy tűnik, nincs kiút, legalábbis az ellenszert még nem sikerült megtalálni. Gyürki Gergely a napokban úgy nyilatkozott, hogy még visszakormányozható a Tatabánya hajója. A tabellára nézve ez nem is ördögtől való kijelentés, hiszen a kieső zónában jelenleg csupán 1 ponttal van a Bányász előtt a Honvéd, 3 ponttal a szintén frissen feljutó Békéscsaba és 4 ponttal a feljutásra predesztinált Vasas és a Soroksár csapata.

Ami igazán aggaszthatja a szurkolókat és a szakmai stábot is, az sokkal inkább az, hogy az Opus Tigáz Tatabánya az utolsó 5 bajnok mérkőzésén 16 gólt kapott és csupán 4 gólt szerzett. Az eredmények és ez a megdöbbentő statisztika is azt támasztja alá, hogy valami nem stimmel a csapatnál. Több szurkoló is kifejtette a klub közösségi oldalán, hogy ez az eredmény ment volna az NB III.-ból feljutó kerettel is. Az új igazolások többsége eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Több mint 10 igazolás érkezett a klubhoz, de Gyürki Gergely gépezete valahogy nem akar továbbra sem összeállni.

Válogatott szünetben válságértekezletet tartottak

A Nemzetek Ligája miatt most szünet van az NB I.-ben és az NB II.-ben is, csupán a harmadosztályban fog pattogni a labda. Ez a lélegzetvételnyi szünet jó apropó arra, hogy a klubnál értékeljék, átbeszéljék az eddig látottakat. Az Opus Tigáz Tatabánya közösségi oldalán számolt be arról, hogy október 9-én szerdán válságértekezletet tartottak. Mint a közleményből kiderült, személyes beszélgetésre hívta Dragóner Attila, ügyvezetőt, valamint Gyürki Gergely, vezetőedzőt a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke, illetve a csapat főtámogatója.

A tulajdonos, valamint a főszponzor képviselői is éles kritikát fogalmaztak meg a csapattal szemben. A közelmúltban elért eredmények elfogadhatatlanok, a tatabányai labdarúgás hagyományaival és tradícióival összeegyeztethetetlenek. Többek között azért is, mert minden eszköz, forrás rendelkezésre áll a sikeresebb szerepléshez. Mindezek fényében drasztikus döntésekre szánták el magukat a vezetők.

A válságértekezleten a vezetők hangsúlyozták, a következő hat fordulóban a csapatnak legalább kilenc bajnoki pontot kell szereznie, ellenkező esetben kénytelenek lesznek drasztikus változásokat eszközölni, elsősorban a szakmai stábban, illetve a játékosállományban egyaránt. Akkor is hasonló szankció történik, amennyiben az Opus Tigáz Tatabánya folytatja a mélyrepülést és a következő két bajnokin vereséget szenved. Ebben az esetben  is kénytelen a tulajdonosi kör azonnali változást meglépni. A válságstáb tudomásul vette a döntéseket, azokat elfogadta. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!