Rögbi

8 órája

Megszelidítette a bulldogokat az Esztergomi Vitézek

Harmadik szezonbeli bajnokiját is megnyerte a listavezető. Az Esztergomi Vitézek régi riválisát győzte le.

Kun Attila

Örökrangadóval folytatódott a bajnokság az Esztergomi Vitézek számára, hiszen számos nagy küzdelem köthető ehhez a párosításhoz. Sőlősi Darius játékos-edző több alapemberével nem számolhatott betegség vagy sérülés miatt, viszont rendelkezésére álltak a folyamatosan fejlődő, a második csapatban szereplő fiatalok. Kilenc év után játszott újra az első osztályban Köbli, Börzsei pedig debütált a Vitézeknél.

Esztergomi Vitézek–Battai Bulldogok
Továbbra is megállíthatatlan az Esztergomi Vitézek (piros-fehérben)
Forrás: Esztergomi Vitézek RAFC/Facebook

A kezdő sípszó után vendégek indítottak jobban és Ágotai meg is szerezte az első célt. A félidő hátralévő részében a címvédő játéka pontatlanná vált, amit a Battaiak kihasználtak és ötpontos előnnyel vonultak a félidőre. A második félidőben megváltozott a játék képe, a Vitézek dominálni tudott, aminek sorozatban öt cél lett az eredménye. Bár az utolsó 10 percben a Bulldogok kétszer is pontokat szerzett, ekkora hátrányt már nem tudott ledolgozni.

Jól működik az Esztergomi Vitézek projektje

Az esztergomiak célja, miszerint fiatalokat építsenek be az első csapatba, eddig sikeresen teljesül. A 18 éves Órai például debütáló NB I-es szezonjában eddig mindhárom mérkőzésen szerzett célt.

A Vitézek a maximálisan megszerezhető 15 ponttal vezetik a bajnokságot.

Ezen a héten válogatott szünet következik, Magyarország legjobbjai számos esztergomi játékossal Pozsonyban lépnek pályára Szlovákia ellen.

Rögbi XV., NB I., férfi, 3. forduló

Battai Bulldogok SZVISE–Esztergomi Vitézek RAFC 29–52 (17–12)

Gyömrő, vezette: Böröndi T. (Magyar V., Szundy I.).

Esztergom: Monár 5, Szatmári, Szakály, Marosy, Sőlősi D., Hullár, Visi 5, Ágotai 10, Szóda 5, Suiogan 2, Órai 5, Zaiba, Stiglmayer 5, Meggyes, Sovány 15. Csere: Köbli, Volentér, Börzsei, Petróczi. Játékos-edző: Sőlősi Darius.



 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!