Szabadságharc

6 órája

Megemlékezések, ünnepi műsorok, így emlékeznek kedden a forradalom hőseire

Vármegyeszerte megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharcról. Sok helyen már kedden megkezdődnek az események, ezek közül válogattunk a teljesség igénye nélkül.

Kemma.hu

Bábolna

Kedden tartják megemlékezésüket a bábolnaiak. Az ünnepi műsor és koszorúzás 16 órakor kezdődik az ’56-os emlékműnél, az Ács út-Kinizsi út sarkánál.

Tatán is elkezdődnek már kedden a megemlékezések
Tatán is elkezdődnek már kedden a megemlékezések
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Bokod

A Hősök terén kedden 17 órától kezdődik a megemlékezés. A koszorúzást követően a Kadarkölykök Színjátszócsoport ad emlékműsort a színházteremben.

Epöl

Kedden 16 órakor a templom előtti téren gyülekeznek a megemlékezők, majd levonulnak az '56-os emlékműhöz a Petőfi térre. Később a temetőben koszorúznak.

Kecskéden kitüntetéseket is átadnak kedden

Kecskéd

Kedden 16 óra 45-kor az öregiskola előtti emlékoszlopon helyezik el a kegyelet virágait és gyújtanak gyertyákat az emlékezők. 17 órakor a színházteremben a Kecskédi Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai adnak emlékműsort. Ekkor adják át a helyi kitüntetéseket is.

Sárisáp

Kedden 13 órától a Millenniumi parkban tartják a megemlékezést Sárisápon. A műsorban közreműködnek az iskola diákjai. A szervezők kérik, hogy a megemlékezés résztvevői egy-egy szál gyertyát, virágot helyezzenek el az emlékműnél.

Szomor

A kistelepülés sportcsarnokában kedden 17 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés. Műsorral a Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola diákjai és pedagógusai készülnek.

Tata

Az ünnep előestéjén, kedden 18 órától ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartanak az Öreg-tó partján lévő kopjafánál. A beszédet Borsó Tibor, a vármegyei közgyűlés alelnöke mondja. Közreműködik Solecki Szilárd és a Pötörke Népművészeti Egyesület.

Tatabánya

Kedden 18 órától a Puskin Művelődési Házban a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete emlékezik meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

Tokod

Az önkormányzat a Tokodi Hegyeskő Általános Iskolával közösen kedden 17 órakor tartja az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezését. Bánhidi László polgármester mondja a beszédet, ünnepi műsort adnak az iskola tanulói, valamint a Kék Nefelejcs Nótakör tagjai.

Vértessomló

Az '56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére kedden a művelődési házban a Széttaposott kert című darabot mutatja be a Vértessomlói Színjátszó Kör. A rendezvény 18 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában