Kosárlabda

10 órája

Csak futott az eredmény után Szegeden az MVM-OSE Lions

Egyszer sem vezetett az oroszlányi csapat az SZTE-Szedeák vendégeként. Az MVM-OSE Lions csak időnként játszott jól.

Kun Attila

Az előző két mérkőzését megnyerő MVM-OSE Lions ezúttal Szegedre látogatott. Az első negyed közepéig még tartotta magát az Oroszlány, akkor azonban zsinórban nyolc pontot kapott. A második játékrész közepén sikerült ugyan egyenlíteni, a vezetést azonban nem sikerült átvenni, ismét elhúzott a Szeged. 

 

MVM-OSE Lions kosárlabda
Jamarius Burton volt az MVM-OSE Lions legjobbja
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Az MVM-OSE Lions egyszer sem tudta átvenni a vezetést

A mérkőzés a harmadik negyedben is az addigi forgatóköny szerint zajlott: felzárkózott az Oroszlány, de a kulcspillanatokban leblokkolt a csapat, a vezetés átvétele helyett pedig ismét ellépett a házigazda. A negyedik negyedben már nem volt visszaút, a jól triplázó házigazda elhúzott és már nem engedte ki a kezéből az egyébként megérdemelt győzelmet. Az MVM-OSE Lions csak időnként (a második és a harmadik negyed elején) játszott jól, összességében a védekezés és a támadójáték sem volt megfelelő.

A Lions a nyolcadik helyre csúszott vissza a bajnokságban.

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 5. forduló

SZTE-Szedeák–MVM-OSE Lions 80-69 (20-12, 22-23, 14-16, 24-18)

Szeged, vezette: Dr. Mészáros B., Söjtöry T. F., Lengyel Á. J.

Szeged: Langley 21/6, Heath 21/6, Cseh 7/3, Davis 2, Herndon 8. Csere: Zsíros 9/9, Balogh 8, Cohill, Anda 4, Polányi, Laluska. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Oroszlány: Ruják 5/3, Burton 24/3, Carter Jr. 8/3, Kenics 12/3, Dickerson 12. Csere: Csuti, Illés 2, Szabadfi 6/6, Takács. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Az eredmény alakulása: 2. perc: 4-0, 3. p.: 6-5, 6. p.: 14-5, 10. p.: 18-12, 15. p.: 29-29, 19. p.: 42-32, 25. p.: 46-45, 29. p.: 56-49, 33. p.: 66-54, 40. p.: 80-67.

Váradi Kornél : – A Szeged végig kontrollálta a mérkőzést, az ő ritmusukban, stílusukban zajlott az egész találkozó, ránk erőltették az akaratukat. A támadásainknak nem volt jó ritmusa, védekezésben pedig puhák voltunk. Nyolc asszisztunk volt, ez nem megfelelő, a festékből pedig közel ötven pontot kaptunk, ami az elmúlt két meccsen nem volt jellemző ránk. Ezen sürgősen változtatnunk kell. A védekezésben mindenkinek megvan az egyéni felelőssége, amit meg kell tennie a csapatért. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket, köszönöm, hogy hittek bennünk, jobban, mint mi egymásban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!