Pingpong

18 órája

Asztalitenisz: egy döntetlen és egy vereség az NB II.-ben és az NB III.-ban

Két mérkőzést játszottak a Komárom-Esztergom vármegyei csapatok az elmúlt hétvégén. Az asztalitenisz NB II.-ben a Vértesszőlős döntetlent ért el, míg az NB III.-as Dág kikapott.

Luter Márk

Két csapatunk is érdekelt volt az asztalitenisz csapat-bajnokságban. Az NB II.-es bajnokság északnyugati csoportjában a Vértesszőlősi Sport Egyesület a Beloiannisz együttesét látta vendégül. A felek az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolták be vasárnap délelőtt.

A Vértesszőlős SE férfi asztalitenisz-csapata döntetlent játszott hazai pályán
A Vértesszőlős SE férfi asztalitenisz-csapata döntetlent játszott hazai pályán
Forrás: Vértesszőlős SE - Asztalitenisz szakosztály/Facebook

Az asztalitenisz CSB újabb csemegét hozott

A Vértesszőlős SE hazai összecsapása a lebonyolításnak megfelelően a párossal kezdődött. Mindegyik mérkőzést három nyrt szettre játszották. Az Illés Roland, Saláta Ferenc kettős a Fógel Szilárd, Mészáros Kálmán duó ellen győzött szettveszteség nélkül, míg a Sátori Róbert, Szakál Béla pingpong egység Mizsei Mátét és Tamást verte meg három szettben, így a hazaiak kettős győzelemmel indítottak.

Az egyéni találkozókon hazai részről Saláta mind a négy mérkőzését elveszítette, míg beloianniszi oldalról Mizsei nyújtott kiemelkedő teljesítményt, aki az összes párharcát hozta.

Illés és Mizsei mindent eldöntő ütközetéből utóbbi került ki győztesen, így a görög nemzetiségi község csapata kiegyenlített (9-9) és pontot szerzett Vértesszőlősön. Vármegyénk együttese egy vereséggel és egy döntetlennel az ötödik helyen áll a tíz csapatot felvonultató divízióban.

A harmadosztályban sem maradtunk találkozó nélkül

Az NB III. közép-dunántúli csoportjában a Balatonfüred-Dág párharcot pótolták be. 

A két páros a Balaton-partiak sikerét hozta, a Dág KSE játékosa, Szikora Márton azonban javított, miután mind a négy mérkőzését behúzta. Hazai részről Szikora Bence maradt veretlen. Az összecsapás füredi sikert hozott (11:7).

A Dág eddig mindhárom mérkőzését elveszítette az idei évadban, ennek ellenére a nyolcadik pozícióban található a tíz csapatos pontvadászatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában