Halhatatlanok

2 órája

Jónyer István és Vaskuti István szíve is Tatára húz

Komáromba látogatott Jónyer István asztaliteniszező és Vaskuti István kenus. A Kultsár-középiskolában az is kiderült, melyik vármegyei városunk áll közel mindkettejük szívéhez.

Kemma.hu

Az európai diáksport hete alkalmából, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének képviseletében Jónyer István négyszeres világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező és Vaskuti István olimpiai bajnok, tízszeres világbajnok kenus, mesteredző, sportdiplomata voltak a Kultsár-középiskola vendégei.

A diákok kérdezhettek is Jónyer Istvántól és  Vaskuti Istvántól
A diákok kérdezhettek is Jónyer Istvántól és  Vaskuti Istvántól
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Jónyer István felidézte, eleinte a foci érdekelte, ő szeretett volna lenni az új Puskás Ferenc. Később, tizennégy évesen döntött az asztalitenisz mellett. Hozzátette, a karrierje során az is motiválta, hogy a sportnak köszönhetően a világ minden tájára el lehet jutni, ő pedig a lehető legtöbb helyre szeretett volna elutazni.

Vaskutihoz hasonlóan ő is sok időt töltött Tatán, a települést egyenesen a magyar sport fellegvárának nevezte.

– Imádtam Tatára járni, visszafelé menet lehet, hogy meg is állunk ott egy halászlére! – mondta Jónyer. – Az augusztusi edzőtáborok annak idején nem érintettek jól, hiszen akkor van a születésnapon. Olyankor mindig egy korty pezsgővel ünnepelhettem csak, pedig többre vágytam volna. Tata sokat jelent nekem a mai napig, nagyon jó barátaim is vannak itt.

Vaskuti István is szívesen beszélt Tatáról, ahol katonaéveit is töltötte. Emellett úgy értékelt, remek kajak-kenus egyesület működik a településen.

A rendezvény nem ért véget a beszélgetést követően sem. A diákok ugyanis ekkor kérhettek közös képeket és aláírást az egykori sikeres sportolóktól.

Jónyer István és Vaskuti István is tagja az egyesületnek

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének célja, hogy találkozási lehetőséget biztosítson az embereknek a legsikeresebb magyar sportolókkal. Észak-Komáromba még márciusban látogatott el Faragó Tamás vízilabdázó és Nagy Tímea párbajtőröző, akik olimpiai bajnoki aranyérmeiket is megmutatták a közönségnek. Két éve a Bozsik-iskolában szintén Faragó Tamás, illetve Dunai Antal labdarúgó idézték fel olimpiai sikereiket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában