Díjátadó

2024.09.11. 20:17

Legjobbjait ünnepelte a TSC - Luterán Petrát és Muhari Esztert is köszöntötték

Az elmúlt évben kiemelkedő eredményeket elért sportolóit ünnepelte a Tatabányai Sport Club szerdán a Tulipános házban. A díjazottak között volt Luterán Petra, aki a párizsi paralimpián ezüstérmet nyert távolugrásban. A párbajtőrben olimpiai bronzérmes Muhari Eszter is szerepelt a dicsőséglistán.

Luter Márk

Kivételes alkalommal láthattuk ünnepi öltözetben vármegyénk legeredményesebb sportolóit a rendezvénynek otthont adó Tulipános Ház dísztermében. A TSC szerda délutáni nagyszabású ünnepségén a hivatalos beszédek elhangzása után a párizsi paralimpia ezüstérmese, Luterán Petra is díjat kapott.

A TSC kiváló sportolóit díjazták a Tulipános Házban
A TSC kiváló sportolóit díjazták a Tulipános Házban, a paralimpiai ezüstérmes Luterán Petra is díjat kapott
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A patinás ünnepségen köszöntőt mondott Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya polgármestere. Sámuel Botond, a TSC ügyvezető elnöke úgy fogalmazott, hogy a klub páratlan évet tudhat magáénak. Az elnök szerint a következő nyári olimpiai évben, 2028-ban még fényesebb eredményeket érhet el a klub.

Luterán Petra mellett további húsz sportolót díjaztak

A TSC Geotech kitűnősége, a távolugrásban paralimpiai ezüstérmes Luterán Petra mellett számos felnőtt-, és utánpótláskorú sportoló vehetett át díjat. A párizsi olimpia bronzérmese, a párbajtőröző Muhari Eszter a szintén TSC-s Gnám Tamarával Eb-ezüstéremig jutott csapatban.

A TSC-s Luterán Petra a párizsi paralimpián távolugrásban elért ezüstérmével pózol
A TSC-s Luterán Petra a párizsi paralimpián távolugrásban elért ezüstérmével pózol
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Az atléták közül a fedett pályás vb-n 11. Lesti Diana mellett a 4x400 méteres váltóval Eb-döntős és országos csúcsot futó Wahl Zoltánt Molnár Jankához hasonlóan is díjazták. Kuramagomedov Murad a birkózó Eb-n elért ötödik helyével érdemelt díjat.

Az utánpótláskorúak sem távoztak üres kézzel a díszteremből

A párbajtőröző Kovács Gergely az U23-as Eb-n csapatban arany-, míg egyéniben ezüstérmes lett. A fegyvernem másik jeles képviselője, Salamon Réka junior világkupát nyert, valamint korosztályos Eb-bronzérmes csapatban. 

A fiatal reménységek közül kiemelendő Rózsahegyi Bori neve, aki az U18-as atlétikai Eb-n sérülésből visszatérve lett negyedik távolugrásban. Pfiszterer Dorina a svédváltóval, míg Beke Dávid 800 méteren ért el értékes helyezést. Szabó Benjámin pedig 17 évesen indulhatott az U20-as vb-n. A nagy reménységnek tartott cselgáncsozó Kunyik Botond az ifjúsági Eb-n bronzérmet szerzett.

Az U15-ös birkózó Eb-n szerepelt Valcsák Kira és Banai Zoé is nagy tapsot kapott. A súlyemelőknél Fekécs Szilárdot és Stavarsz Ádámot díjazták. Az U22-es Eb-re készülő ökölvívó Oláh Levente és az U23-as Eb-t megjárt cselgáncsozó Pokk Armand és az ifi Eb 9. Radovics Mihály is elismerésben részesült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában