Párizsi paralimpia

2024.09.16. 08:11

Luterán Petra neve felkerült a TSC dicsőségtáblájára

Eseménydús héten van túl a szárligeti kötődésű atléta, aki múlt hétfőn érkezett haza Párizsból. Akkor a Magyar Paralimpiai Bizottság köszöntötte, szerdán pedig a TSC gálájának egyik sztárvendége volt Luterán Petra, aki távolugrásban ezüstérmet nyert a szeptember 8-án véget ért párizsi paralimpián.

Luter Márk

A Tatabányai Sport Club kiválóságait méltató ünnepség előtt egy hasonlóan rangos és felemelő esemény zajlott le szerda délután a Földi Imre Sportcsarnok aulájában. Egy hónap alatt a második név került a szürke márványtáblába, amely ezennel megtelt. Az olimpiai bronzérmes párbajtőröző, Muhari Eszter után immár a távolugrásban paralimpiai ezüstérmes Luterán Petra is neve is felkerült a dicsőségtáblára. A TSC Geotech kiválósága jelen volt az eseményen.

Luterán Petra
A paralimpiai ezüstérmes Luterán Petra neve immár a TSC dicsőségtábláján
Fotó: Tóth Levente / Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Luterán Petra 92 évvel az első olimpiai érmes után került fel a dicsőséglistára 

Székely András, az 1932-es Los Angeles-i olimpia bronzérmes úszója volt az első, aki a TSC színeiben olimpiai medált nyert.

A párizsi játékokon Muhari Eszter bronzérmet szerzett, a paralimpián szerepelt Luterán Petra pedig ezüsttel, valamint egy negyedik és egy kilencedik helyezéssel lett gazdagabb.

A szárligeti kötődésű atlétát köszöntötte és ünnepelte a klub vezetése a márványtáblánál, amelybe felvésték a párizsi paralimpia ezüstérmesének nevét.

– Rendkívül megható volt, amikor lehúztam a leplet a tábláról, és megpillantottam a nevemet. Néhány napig egyébként is egy álomban éltem, amiből egyre inkább kezdek felocsúdni. Rengeteget dolgoztunk édesapámmal ezekért a sikerekért, és meg is lett az eredménye.

Sámuel Botond kiemelte: a klub rendkívül büszke olimpikonjára, Eszterre és paralimpikonjára, Petrára. 

– A két lány nevével betelt a márványtábla felülete, és a Tatabányai Sport Club tagjai már alig várják, hogy új táblát kezdhessünk meg. Erre van is esély, hiszen négy év múlva remélhetőleg több versenyzővel és hasonló sikerekkel szerepelhet a TSC Los Angelesben – mondta az ügyvezető elnök.
Luterán László, Petra edzője és édesapja kiemelte: lánya rengeteget dolgozott a sikeres szereplésért, és az egész család rendkívül sokat segített abban, hogy Petra sikeresen szerepeljen a francia fővárosban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában