Népligeti rangadó

2 órája

Újabb rangadó vár a Kék Tigrisekre

A Kék Tigrisek, a harmadik játéknapon a második rangadójukra készülnek. Először a Tisza partján vizitáltak, most pedig a fővárosba, a nagy rivális Ferencvároshoz (FTC) látogatnak a Kék Tigrisek.

Petrik József

A házigazda FTC-nél az új szerzemények között két egykori tatabányai klasszis, Győri Mátyás és Ancsin Gábor is szerepel. Nyilván, ők extra motivációval vetik majd magukat a küzdelembe. Ám erre, Sibalin Jakab edző, Ugalde mester jobb keze annyit mondott, hogy ismerik az említett sportolók erényeit és hibáit egyaránt, azaz meg kell oldani ellenük is a védekezést a Kék Tigriseknek.

MOL Tatabánya KC - HSA NEKA NBI. férfi kézilabda (19)
20240913 Tatabánya
NBI. Férfi kézilabda 
MOL Tatabánya KC - NEKA kézilabda mérkőzés
Fotó: Flajsz Péter Gergő FP
24 Óra
Képen: #88  Krakovszki Bence
A balszélső Krakovszki Bence győzelemhez segítené a Kék Tigriseket az FTC ellen
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Nem lesz sétagalopp a Kék Tigrisek FTC elleni látogatása 

Sibalin Jakab edzőt kérdeztük a hétvégi derbiről.

– Az FTC nem titkoltan magasabb célokkal vágott az idei pontvadászatnak – emelte ki.

– Ezekhez igazította az igazolásait. Ennek dacára sem a nemzetközi kupában, sem a bajnokságban nem sikerült fényesen a bemutatkozás. Különösen a komlói vereség fájhat a zöld-fehéreknek, ezért rajtuk nagyobb lesz a nyomás.

A Tatabánya helyzete „tiszta”, a vármegyebeli együttes mindig nyerni szeretne. A fővárosiak elleni meccseik pedig már évek óta rangadónak számítanak.

– Minden játékosunk tisztában vele, hogy mit is jelentene ez a győzelem – hangsúlyozta a szakember. 

– Noha még semmit nem döntene el, ha nyernénk, de mégis óriási pluszt adna a társaságnak. A NEKA ellen láttuk a pozitív és a negatív dolgokat, és az biztos, hogy olyan hullámvölgyek, mint azon az összecsapáson voltak nálunk, most nem engedhetők meg. Azt ugyanis ellenfelünk azonnal és könyörtelenül kihasználja. Nagyon meg akarjuk nyerni ezt a rangadót. Ezért úgy fogalmaznék, hogy most a szépség az eredményesség oltárán feláldozható.

A vendégcsapatnál a francia szélső, Damatria játékára továbbra sem számíthat Cristian Ugalde vezetőedző.

A televízió képernyőjén is figyelemmel követhető lesz a forduló rangadója, hiszen a hétvégén 14 és 22 óra között a Duna World helyén fogható M4 Sport + élőben közvetíti.

Kézilabda NB I., férfi, 3. forduló

FTC – MOL Tatabánya KC (TV: M4 Sport +)

Budapest, Népliget, Elek Gyula Aréna, szombat, 18 óra. Vezeti: Bíró Á., Kiss O.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában