Kiváló viadal Tatabányán

2024.07.27. 08:00

Fantasztikus hangulatú versenyt hozott a TSC ugrógálája

Pénteken rangos nemzetközi távolugró versenyt rendezett a TSC Geotech atlétikai szakosztálya. A remek hangulatú egynapos viadalon a magyar élmezőny mellett szerb, görög és szlovák atléták is versenyeztek.

Luter Márk

Fantasztikus atlétikai versenyt rendeztek a Grosics Gyula Stadionban pénteken, lényegében az olimpiai megnyitóval egy időben. A legnagyobb név kétségkívül a tízszeres szerb bajnok, fedett pályás világbajnoki hatodik helyezett Milica Gardasevic volt, aki a múlt hétvégi londoni Gyémánt Liga-fordulón elért negyedik helye után Tatabányán folytatta felkészülését a párizsi olimpiára. Ennek megfelelően 6,51 méteres remek eredménnyel nem talált legyőzőre. A TSC kitűnősége, Lesti Dia is szépen helyt állt.

TSC ugrógála
Lesti Diána bronzérmes lett a TSC Geotech ugróversenyén 
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

A TSC atlétái is indulnak a patinás viadalon

A helyiek legnagyobb örömére a kétszeres felnőtt magyar bajnoknő Lesti Diána is rajthoz állt, aki 6,29 méteres kísérletével bronzérmet nyert. Az U23-as Európa-bajnoknő, Bánhidi-Farkas Petra is tiszteletét tette a megméretésen, aki az ötkarikás játékokra készülve (6,43 m) ezüstérmes lett. 

A fiatalok sem maradtak távol a viadaltól, hiszen a 2007-es születésű kétszeres Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál-győztes Rózsahegyi Bori is kipróbálhatta magát a nívós mezőnyben. A nyergesújfalui kötődésű atlétalány sérülésből visszatérve az elmúlt héten megrendezett besztercebányai U18-as Európa-bajnokságon tíz centiméterrel lemaradva a dobogótól lett negyedik, ezúttal 6, 04 méterrel a hatodik pozícióban végzett. 

A Borival egykorú Molnár Viktória is lehetőséget kapott, a TSC Geotech reménysége nyolcadikként (5,89 m) zárt. 

Milica Gardasevic tatabányai győzelemmel hangolt Párizsra
Milica Gardasevic tatabányai győzelemmel hangolt Párizsra
Fotó: Aleksandar Vuković / Forrás: Olimpijski komitet Srbije/Facebook

Férfi távolugrásban és női hármasugrásban is versenyeztek

A férfiaknál tizenegy atléta lépett rekortánra távolugrásban. A magyarok közül Németh Mátyás szerepelt a legjobban, aki 7,31 méteres ugrással a második helyen zárt, míg a TSC Geotech hazai pályán versenyző kiválósága, Gerics Roland 7,11 méterrel negyedik lett. A viadalt 7,75 méteres remek teljesítménnyel a görög Adonis Stilianidis nyerte. 

A női hármasugróknál a Ferencváros országos bajnoka, a 2000-es születésű Virók Erna Sára 12,73 méterrel győzött a szeles versenyen, melyre csupán hárman neveztek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!