Röplabda

2024.08.05. 10:48

Komoly szinten készül a TRSE az NB I-re

Nagy tervekkel várják az új idényt a tatabányai röpisek. Az NB I-ben való szereplés motiválja a TRSE együttesét, mindent bele fog adni a csapat az új idényben.

Kemma.hu

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a TRSE csapata a hosszú idő után újból élvonalban méretteti meg magát a következő szezonban. Az együttes elődjének tekinthető Vértes Volán sikerei a 90-es évek közepén kezdődtek meg, amikor az NB II.-ből történő feljutás után az ötödik helyen végeztek az első osztályban. A későbbiekben egy ezüstöt és egy bronzérmet jelentő évad után megnyerték a bajnokságot és a kupát is. A sikerük azonban nem tartott ki hosszú távon, hiszen anyagi okok révén a követező szezonokban már nem álltak rajthoz.

Az osztályozókon keresztül nem jutott fel a csapat, ennek ellenére mégis az NB I.-ben folytatja a Tatabánya. A TRSE az ország legjobbjai között képviseli Komárom-Esztergom vármegye székhelyét a következő szezontól.
Nagy lehetőség előtt a Tatabánya (fehér mezben)
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A TRSE 2014-ben alakult és több alkalommal is ezüstéremmel zártak az NB II.-ben. Az előző idényben az osztályozóig is eljutottak,  ahol ugyan alulmaradtak, de a Magyar Röplabda Szövetség döntése értelmében a legjobb magyar csapatok között szerepelhet a felnőtt női együttes.

− Nagyon készülünk már az első NB I.-es szezonunkra, de nem vagyunk könnyű helyzetben. A csapat gerince megmaradt és a saját nevelésű játékosainkban is van potenciál, de igazolni nem igazán tudtunk magyar játékost. Megpróbálunk két légióst hozni a csapathoz, ugyanis a szabályok ennyit engednek ebben az osztályban, de ehhez külső segítségre is szükségünk lenne. A felkészülést augusztus közepén kezdjük, a bajnoki rajt szeptember utolsó hétvégéjén lesz −  fogalmazta Szabados István, vezetőedző.

A mérkőzés rendezési feltételekben is szintlépést jelent az osztályváltás. Az MRSZ előírásai sok mindenre kiterjednek, így erre is fel kell készülnie a club vezetésének.

− A körülmények megteremtése az NBI.-es bajnoksághoz nagy kihívás elé állít bennünket, hiszen nincsen saját csarnokunk, így a szolgáltatókkal történő együttműködés elengedhetetlen. A mérkőzéseinket az Árpád Gimnázium csarnokában fogjuk játszani, ahol egyelőre nincs fali eredményjelző. A másik nagy feladatunk a támogatók felkutatása. Nagyon bízom benne, hogy a város egyetlen NB I.-es női csapatsportja nem marad szponzorok nélkül és élvezhetjük a város támogatását is. Ezen dolgozunk minden nap, mert nem csak egy szezont szeretnénk ebben az osztályban játszani! − hangsúlyozta Simon Zsuzsanna, elnök.

Az NB I.-ben 12 csapat szerepel, akik az alapszakaszban kétszer játszanak egymással, majd a rájátszás következik, ahol az 1-4, 5-8, és 9-12. helyezettek egymás közt döntik el a végső sorrendet.

Hazai környezetben játszott a tatabányai csapat ellenfele ellen. A TRSE a vasárnapi visszavágón mindent megtett, a győzelmet megszerezték, azonban az első osztályba való feljutás elmaradt.
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában