Labdarúgás

2024.08.19. 22:02

A Vasas otthonában aratott diadalt a Tatabánya

Idegen pályán folytatódott a szezon a Bányász számára. Az Opus Tigáz Tatabánya a Vasas együttesét verte meg, amely azt jelenti, hogy megszerezték a szezon második győzelmét.

Kemma.hu

A nagy múltú Vasas ellen lépett pályára a tíz év után újból a nemzeti másodosztályban szereplő Tatabánya. Utóbbiak az első fordulóban egy igen izgalmas mérkőzésen arattak győzelmet: 2-0-ra is vesztésre álltak, majd a második félidő végére felszívták magukat és a mérkőzés legvégén fordítani tudtak. A második forduló már annyira nem alakult számukra sikeresen, a Honvéd csapata ellen vereséget szenvedtek. A harmadik forduló szintén 1-0-ás vereséget jelentő meccset zártak a Kisvárda csapata ellen. A sikertelenségek révén a Vasas otthonában újfent vissza szeretett volna térni a Bányász a győztesek sorába, ami össze is jött nekik.

Idegen pályán folytatódott a szezon a Bányász számára. Az Opus Tigáz Tatabánya a Vasas együttesét verte meg, amely azt jelenti, hogy megszerezték a szezon második győzelmét.
Gyürki Gergely, az Opus Tigáz Tatabánya vezetőedzője
Fotó: Bencsik Ádám

A Tatabánya megzavarta a hazaiakat

A párharcot a hazai Vasas kezdte meg, akik már korán szerettek volna előnyre szert tenni, a tatabányaiak azonban zártan indították az összecsapást, amivel a Vasas nem igazán tudott mit kezdeni. Több esetben is próbáltak fejesekkel operálni a hazai együttesnél, a Bányász védői azonban sikerrel tisztázták az ilyen helyzeteket.

Ahogy haladt előre az idő, úgy kezdett inkább előre védekezni a Tatabánya, próbálták hibára késztetni a Vasas támadóit, több esetben kontrát is képesek voltak indítani. A vendégek az ellenfelük tizenhatosához közeledve is effektíven tudtak futballozni, az otthon játszó együttes védelme többször is  nehéz helyzetbe került.

A Vasas is képes volt ellentámadásokat indítani, de közel az összeset megakasztotta ellenfelük. A 29. percben született meg a mérkőzés első és egyetlen gólja, amit Eördögh András rúgott be egy kipattanó labdából. A találat megzavarta a Vasast, ugyanis egyetlen perccel később újfent helyzetbe került a Komárom-Esztergom vármegyei csapat, a kapura lövés pedig veszélyesnek bizonyult.

Az első félidő tatabányai előnnyel zárult. Statisztikákban is jobban bizonyult az idegenben játszó csapat, ugyanis a négy lövésből három kaput is talált. A Vasas háza táján nem volt ennyire rózsás a helyzet, náluk nyolcból kettő volt a pontosabb kísérlet.

A második felvonás

A második félidő első huszonöt percében a Vasas csapata komoly szinten beszorította a Tatabányát a térfelükre, nehéz perceket éltek át a vendégek futballistái. Ennek ellenére jól tartotta magát Komárom-Esztergom vármegye székhelyének klubja, nem adtak esélyt ellenfelüknek, hogy kiegyenlítsák az ütközetet.

A 61. percben Iyinbor a saját tizenhatosán belül veszítette el a labdát, majd egy erőteljeset szabálytalankodott. A bíró befújta a büntetőt, csapatunk azonban nem tudta azt értékesíteni, így maradt az 1-0-ás előny. Egészen a 70. percig kellett várni, hogy a Bányász érdemben kitörjön a saját térfeléről és több időt is eltöltsön a pálya másik részén. 

A 80. percben az erős védekezés után megszerezték a labdát mieink a piros-kék mezesektől, az ellentámadás azonban a hátrányban lévő klub szabálytalanság révén nem sokáig jutott. Az utolsó percek nagy Vasas-nyomással teltek, sikerességben viszont ez nem mutatkozott meg, így az Opus Tigáz Tatabánya megszerezte az idény második győzelmét.

Labdarúgás, Merkantil Bank Liga NB II., 4. forduló

Vasas FC - Opus Tigáz Tatabánya 0-1 (0-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, vezette: Kovács I. (Máyer G., Ring K.)

Vasas: Jova - Bodnár, Pávkovics , Doktorics, Hidi, Otigba, Könyves, Iyinbor, Tóth, Rácz (Szánthó 65.), Urblík.
Tatabánya: Lóth, Kiprich, Szegleti, Buna, Jagodics, Bertus (Letenyei 59.), Jelena, Csernik, Eördögh, Varga (Katona 78.), Vida (Soltész 70.)
Gólszerző: Eördögh (29.)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában