Bajnokság

2024.08.17. 17:14

Döntős Magyarország: a tatai izlandilovasokon Közép-Európa szeme

Jó hírt kaptunk a tatai székhelyű Magyar, Izlandi Lovas Egyesület elnökétől, Straubinger Zoltántól: mindkét lovasuk bejutott a vasárnapi döntőkbe az Izlandilovas Közép-Európa Bajnokságon.

Kemma.hu

Mint arról beszámoltunk, a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület ezekben a napokban két versenyzővel és három lóval immár a második Közép-Európa Bajnokságon képviseli hazánkat. Ez az egyesület és ezzel Magyarország harmadik nemzetközi versenye. A 2022-es Közép-Európa Bajnokságon egy ezüstöt és egy bronzot, a 2023-as világbajnokságon ötödik helyet szerzett az egyesület tagja, Kremmer Veronika. Most mellette Eva Engelke is indult.

Döntős Magyarország: a tatai izlandilovasokon Közép-Európa szeme
A tatai izlandilovas egyesületnek hála a harmadik nemzetközi versenyen is döntős Magyarország
Forrás: Beküldött

Eva az ötjármódú kategóriában Prins fra Hellu nyergében jutott be a vasárnap reggeli döntőbe, míg Veronika tölt (T1) kategóriában Ísbjörn vom Vindstaðir-rel a délután fél hármasba. Utóbbi eredményhez hozzátartozik, hogy ló és lovasa a legmagasabb pontszámmal kvalifikálta magát a fináléba. 

Döntős Magyarország: a tatai izlandilovasokon Közép-Európa szeme
Remekelnek a magyarok az ausztriai Közép-Európa Bajnokságon
Forrás: Beküldött

Különleges izlandi lovak

A tölt az izlandi lovak specialitása:a négyütemű oldalirányú jármódban a lovas szinte rázkódásmentesen ül a nyeregben. Eva Engelke és Prins fra Hellu az F2 ötjármódú kategóriában áll rajthoz. Itt töltben, ügetve, úgynevezett középlésében, vágtában és pace-ben is bizonyítania kell lónak és lovasnak. A pace olyan gyors jármód, amelyben a ló egyszerre mozgatja egy-egy oldalon a hátsó és az első lábát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában