Pallérozódó úszócsillagok

2024.07.18. 10:39

Tatabányai úszópalánták szállták meg a medencéket

Junior versenyzőink után vármegyénk tehetségei a még fiatalabb korosztályokban is remek eredményeket szállítottak az elmúlt héten. A tatabányai úszópalánták a Cápa Országos Bajnokságon és a Regionális Delfin Bajnokságon vármegyénk tehetségei versenykörülmények között is megmutatták tudásukat.

Kemma.hu

Utánpótlás országos-, és régiós bajnokságot rendeztek az elmúlt héten, ahol a 12 éven aluliak ugrottak medencébe. A Cápa Országos Bajnokságnak Szeged, míg a Regionális Delfin Bajnokságnak Veszprém adott otthont. A tatabányai úszópalánták mindkét viadalon tucatszámra szállították a szebbnél szebb eredményeket.

A tatabányai úszópalánták
Tatabányai úszópalánták remekeltek Forrás: Tatabányai Vízmű SE/Facebook

A tatabányai úszópalánták a szegedi forróságban is megállták a helyüket

A cápák Szegeden, a július 10-13-a között megrendezett VIII. Cápa Országos Bajnokságon álltak rajtkőre, ahol ismét szép eredményeket értek el a TVSE fiataljai. 

Szobi Réka 200 méteres mellúszásban győzött, míg Kádár Csenge 1500m gyorson nem talált legyőzőre.

A 2012-es és 2013-as születésű fiatal úszók teljesítményét, név szerint Kovács Lili, Ozsvát Zalán, Schalkhammer Alex, Siroki Bence és Várhelyi Abigél nagy dicséret illeti, hiszen sok-sok egyéni csúcsot úsztak, magyar bajnoki címet szereztek, valamint dobogós-, és pontszerző helyezést értek el. 

A hét fős tatabányai különítményt Sirkó András és Stanga Tibor készítette fel a korosztály legnagyobb hazai versenyére.

Veszprémben a 9-10 évesek léphettek rajtkőre

A Regionális Delfin Bajnokságra Veszprémben került sor, ahol a Tatabányai Vízmű SE fiatal tehetségei is szép számmal képviseltették magukat. Összesen egyéniben nyolc arany-, hét ezüst-, hét bronzérmet és tizenhárom pontszerző helyezést, váltóban egy arany és két ezüstérmet, valamint egy pontszerző helyezést értek el sportolóink. 

22 érmet úsztak össze a tatabányai gyerekek Forrás: Tatabányai Vízmű SE/Facebook

A 2014-es születésű Varga-Futó Dániel kiemelkedett a csapatból, miután a mix váltó mellett öt egyéni számban győzött, a lányoknál pedig a nála egy évvel fiatalabb Ledniczky Panka volt a legeredményesebb tatabányai, aki a stafétán kívül kétszer is felállhatott a pódium legfelső fokára.

A mindössze 2014-15-ös évjáratú úszófiúk és úszólányok, Balogh Rebeka, Ecker Szonja, Horváth Zoé, Ledniczky Panka, Nagy Bianka, Nyisztor Hanga, Varga-Futó Dániel és Varga-Futó Dávid sporteredményeiről remélhetőleg a következő hónapokban, években is hallani fogunk. 

A gyerekeket Stanga Tibor készítette fel a régiós viadalra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában