Rózsahegyi Bori

2024.07.20. 19:50

A legjobb eredménnyel döntős a tatabányai atlétalány az ifi Eb-n

A TSC-Geotech fiatal távolugrója komoly sérülés után Besztercebányán tért vissza. Az U18-as Európa-bajnokságon selejtezőjében pedig meg is mutatta Rózsahegyi Bori, hogy miért tartják a sportág nagy reménységének.

Kemma.hu

Már a vasárnapi döntőre készülhet a Tatabányán sportoló, nyergesújfalui Rózsahegyi Bori, miután szombaton 606 centiméteres távolugrással bejutott a döntőbe az ifjúsági Európa-bajnokságon. Henyecz László tanítványa első helyen kvalifikálta magát a fináléba, ami, ahogy azt klubja is írja, 10:40-kor kezdődik majd. 

A legjobb eredménnyel döntős a tatabányai atlétalány, Rózsahegyi Bori az ifi Eb-n
Rózsahegyi Bori beugrott a döntőbe
Forrás: Magyar Atlétika - Hungarian Athletics/Facebook

A Nyergesufaluról indult atlétalány komoly sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban. Edzés közben részleges bokaszalag-szaladást szenvedett, hetekig járt orvoshoz, gyógytornára. Mint a Kemma.hu-nak elárulta, aranyat vár saját magától, és úgy számolja, hogy ez akár 6,30-as ugrással is elérhető az u18-as besztercebányai viadalon. Mestere, Henyecz László messzebbre lát, mind szó szerint, mind átvitt értelemben, a 17 éves gimnazista sportkarrierjét illetően. Ő úgy látja, Bori lehet az első magyar női távolugró, aki hét méter fölé kerülhet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában