FC Porto

2024.07.16. 11:33

Foci: portugál sztárcsapattal játszhat edzőmeccset a Tatabánya

Edzőtáborba utazott az Opus Tigáz Tatabánya a felkészülési időszak zárásaként. A Kemma.hu információi szerint a Bányász Bükfürdőn egy igazi portugál sztárcsapattal, az FC Portóval is megmérkőzhet.

Kemma.hu

Javában zajlik az Opus Tigáz Tatabánya felkészülése a 2024/2025-ös szezonra. Az NB II.-be 10 év után felkerülő Bányász sorra jelenti be az új igazolásokat, lázas munka folyik a klubnál, hogy felkészülten és ütőképes gárdával vághassanak neki az új idénynek. A Tatabánya most kedden utazik bükfürdői edzőtáborozásra, ahol egy hetet töltenek majd el. A klubhoz közeli források szerint a srácok a táborban egy igazi nagyágyúval, az 1987-ben és 2004-ben Bajnokok Ligáját nyerő portugál sztárcsapattal, az FC Portóval is megmérkőznek.

Igazi portugál sztárcsapat, az FC Porto érkezik, hogy megmérkőzzön a Bányásszal
Igazi portugál sztárcsapat, az FC Porto érkezik, hogy megmérkőzzön a Bányásszal
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Izgalmasan alakul eddig az Opus Tigáz Tatabánya előszezonja, a csapatnál szinte minden nap történik valami. Gyürki Gergely vezetőedző és Dragóner Attila ügyvezető megállás nélkül dolgozik azon, hogy a lehető legjobb keret álljon össze a július 28-án kezdődő szezonra. Eddig hét új játékost jelentett be a klub közösségi oldalán. Érkezett: Deutsch Bence, Vass Patrik, Eördögh András, Jelena Richárd, Bertus Lajos, Csernik Kornél és Jagodics Márk. Érkezők azonban még mindig lehetnek az együttesnél.

A Bányász túl van a felkészülés csúcsterhelésén. A csapat eddig 5 edzőmérkőzést játszott le. Pályára léptek a Gyirmót II,. Soroksár SC, BVSC-Zugló, Csepel TC, Tiszakécskei LC-vel szemben. Ezeken az összecsapásokon a mérleg 3 győzelem, 1 döntetlen és egy vereség. A bükfürdői edzőtáborban sem marad felkészülési meccs nélkül a gárda. Egy igazi sztárcsapattal nézhet szembe a Tatabánya.

Portugál sztárcsapat ellen mutathatja meg tudását a Bányász

Úgy tudjuk, hogy Bükfürdőn a Tatabánya egy felkészülési mérkőzést fog játszani. Azt azonban nem egy itthoni gárdával, vagy esetleg egy szezonbéli ellenféllel, hanem Portugália egyik, ha nem a legikonikusabb klubjával, az 1987-ben és 2004-ben Bajnokok Ligáját is megnyert FC Porto csapatával. A találkozóra szombaton kerülhet sor információink szerint. 

Az FC Porto jelenleg a „sógoroknál” edzőtáborozik, és július 19-én játszik edzőmérkőzést Ausztriában, az Austria Wien együttesével. A portugálok ezt követően ruccanhatnak át hazánkba, hogy a Bányásszal is megmérkőzzenek. Bár a hivatalos programtervében sem a Portónak, sem a Tatabányának nem szerepel a szóban forgó találkozó, úgy tudjuk, mégis játszanak egymással. Azt egyelőre nem tudni, hogy a találkozó megtekinthető lesz-e a helyszínen, vagy teljesen zárt kapuk mögött játsszák le a csapatok a mérkőzést. 

Az Opus Tigáz Tatabánya vasárnap zárja az edzőtábort, ahonnan egyenesen nem hazautazik, hanem ellátogat Ajkára, ahol a szezon előtti utolsó mérkőzését vívja meg az alakulat. A Bányász július 28-án a Szeged ellen játssza első NB II.-es bajnokiját a Grosics Gyula Stadionban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában