Tatabányai sprintsiker

2024.07.19. 08:00

Pfiszterer Dorina az elődöntőig jutott az U18-as atlétikai Eb-n

Elkezdődött az U18-as atlétikai Európa-bajnokság Besztercebányán. A felvidéki korosztályos kontinensviadalon három tatabányai atlétának szurkolhatunk. Csütörtökön egyedül Pfiszterer Dorina mutatkozott be a TSC-Geotech csapatából, aki a kedvezőtlen körülmények ellenére 100 méteren bejutott az elődöntőbe.

Luter Márk

Csütörtök délelőtt elrajtolt az U18-as atlétikai Európa-bajnokság. A besztercebányai korosztályos kontinensviadalon három tatabányai atlétának szurkolhatunk. Először Pfiszterer Dorina mutatkozott be a TSC-Geotech csapatából, aki 100 méteren bejutott az elődöntőbe.

Pfiszterer Dorina (képünkön jobbra) 100 méteren remekelt a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokságon
Pfiszterer Dorina (képünkön jobbra) 100 méteren remekelt a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokságon
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Pfiszterer Dorina az első tatabányai, aki rekortánra lépett Besztercebányán

Csütörtök délelőtt elkezdődött az U18-as atlétikai Európa-bajnokság, Besztercebányán. A TSC-Geotech sprintere, Pfiszterer Dorina a nyári hőségben megrendezett délutáni programban ellenszélben is megközelítette idei legjobbját, 11.93 másodperces idővel a harmadik helyen végzett előfutamában 100 méteres síkfutásban, így összesítésben a 14. idővel bejutott a vágtaszám esti elődöntőjébe. A tatabányai atlétalány az esti elődöntőben futott 11.99 mp-s időeredményével, némi hátszél segítségével futamában a hatodik helyen ért célba, így nem jutott döntőbe. Babicz Pál tanítványa minden tőle telhetőt megtett az U18-as Eb-fináléért.

A versenyhelyszín a korosztály versenyzői közül sokak számára már egy korábbi versenyről ismerős lehet, hiszen a felvidéki város adott otthont a 2022-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál atlétikai versenyeinek. A két évvel ezelőtti EYOF egyszer már szerencsét hozott a tatabányai atlétikának, akkor Rózsahegyi Bori távolugrásban diadalmaskodott. Címét egy évvel később, Mariborban sikeresen megvédte.

A vasárnapig tartó négy napos korosztályos kontinensviadalon összesen 45 magyar versenyző, 24 fiú és 21 lány indul. A TSC-Geotech három utánpótláskorú atlétával áll rajthoz Felvidéken. Szombat reggel Rózsahegyi Bori a távolugrás selejtezőjében indul, Beke Dávid pedig péntek este a 800 méteres előfutamban versenyez északi szomszédunkban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában