Kézilabda

2024.07.24. 08:00

A magyar klasszis szerint megnyerhetik az olimpiát a tatabányaiakat is soraikban tudó kézisek

A világ már az olimpiai játékokra készül, ez alól Magyarország sem kivétel. Kovács Péter, a magyarok egyik legnagyobb kézilabdás kiválósága szerint nagy potenciál van nemzeti csapatunkban.

Kemma.hu

Vészesen közeleg a párizsi olimpia. A magyar klasszis, Kovács Péter szerint nemzetünk férfiválogatottja nyerhet az ötkarikás játékokon, árulta el a ripost.hu-nak. így a Kék Tigriseket képviselő Bartucz László, Pedro Rodríguez és a 2019-2024-ig Tatabányán játszó Ancsin Gábor is aranyérmet szerezhetne. 

Magyarország - Portugália férfi kézilabda olimpiai selejtező (88)
Bartucz László, a magyar válogatott kapusa
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Péter 1976-ban, 1980-ban és 1988-ban vett részt a nagy eseményen, utóbbi évben negyedik helyen végzett a csapattal. 

– A „B” csoportban a mieink a dán, norvég, francia, egyiptomi és argentin válogatottal küzd. A magyar válogatott nagyon erős, ám a gond az, hogy a többiek is azok, mivel egy olimpia mindig mindenkit különleges módon motivál, nincs tehát pokolian erős, illetve kifejezetten gyenge ellenfél – fogalmazta a magyar sportlegenda.

Hazánk ellenfelei

Országunk csoportriválisairól elmondta, hogy a dánok olyan dinamikus játékra képesek, amivel a házigazda franciákat is megszorongathatják majd. Utóbbiak, akik a hazai pálya előnyét élvezhetik, akár olyan napot is zárhatnak, amikor hibáznak, ezt pedig nemzetünk játékosai ki is használhatják.

– Norvégia verhető, tudniillik az ő kispadjuk nem olyan hosszú, amilyen a dánoké. Egyiptom az utóbbi évtizedben óriásit fejlődött, és ráadásul a Szeged korábbi mestere, a spanyol Juan Carlos Pastor dolgozik náluk szövetségi kapitányként, ő pedig aztán a mieinkről mindent tud. Ahhoz, hogy a legutóbbi, a 2012-es londoni olimpiai 4. helyezésünk megismételhető legyen, minimum egy hangos bravúr elvárt, így a keresztbejátszás során éremért léphetnek pályára Bánhidi Bencéék  – hangsúlyozta Kovács Péter.

Argentínát a sötét lónak tartja a kézilabda-klasszis.

LB_20240715_kezi_0074
Pedro Rodríguez, jobbszélső
Fotó: Ladóczki Balázs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában