Remek finomhangolás

2024.07.22. 16:02

Győzött a magyar férfikézilabda-válogatott a párizsi olimpia előtt

Távol-keleti rivális ellen zárta Chema Rodriguez csapata az olimpiai felkészülést. A magyar férfikézilabda-válogatott a Németország elleni vereséget követően 41–27-re legyőzte Japánt. Tatabányai részről Bartucz László nem védett rosszul a kapuban, míg Pedro Rodriguez egy gólt szerzett.

Luter Márk

A magyar férfikézilabda-válogatott magabiztos játékkal 41–27-re győzött Japán ellen a párizsi olimpiai finomhangolás utolsó fázisában a Németországban megvívott találkozón. Néhány nappal korábban Chema Rodriguez csapata négy gólos vereséget szenvedett (33–29) Németországtól a stuttgarti felkészülési-mérkőzésen.

Győr 20240713 kézilabda Magyarország - Szlovénia foto  Török Attila Nemzeti Sport  BARTUCZ LÁSZLÓ 20240713_1111_at
Bartucz László a párizsi olimpián is oszlopos tagja lehet a magyar férfikézilabda-válogatottnak
Fotó: Török Attila / Forrás:  Nemzeti Sport

30 percnyi játéklehetőséghez jutott Bartucz László Japán ellen

Az első félidőben a 2012-es londoni olimpián is pályára lépő Mikler Roland védte a magyar kaput, a második játékrészben a márciusi tatabányai olimpiai selejtezőtornán parádézó Bartucz László vette át a szegedi legenda helyét, aki kilenc alkalommal védte is a japánok lövéseit. Magyar részről ezúttal Rosta Miklós parádézott, aki tizenegy lövési kísérletéből kilencet is gólra váltott.

A magyar férfikézilabda-válogatott szombaton kezdi meg szereplését a francia fővárosban

Chema Rodriguez együttese szombat délelőtt 11 órától a csoportból való továbbjutás szempontjából is kulcsfontosságú mérkőzést játszik a háromszoros Afrika-bajnokság háromszoros címvédőjének számító Egyiptom ellen a párizsi nyári olimpián. Mindeközben a magyar női kézilabda-válogatott már hétfőn kiutazott Párizsba. Golovin Vlagyimir csapata csütörtök este a házigazda Franciaország ellen kezdi meg ötkarikás szereplését.

Felkészülési mérkőzés, Stuttgart
Magyarország–Japán 41–27
Magyarország: Rosta 9; Szita 5, Bodó 4, Hanusz 4, Imre 4, Bánhidi 3, Ilic 3, Lékai 3, Ancsin 2, Bóka 2, PEDRO 1, Sipos 1 

Kiállítások: 4, illetve 2 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 5/4

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!