Olimpiai felkészülés

2024.07.20. 09:33

Vereséggel hangolt az olimpiára a magyar férfi kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott négy góllal, 33–29-ra kikapott a házigazda németektől a párizsi olimpiát megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen. A MOL Tatabánya játékosai közül Pedro teljesített a legjobban, aki háromszor is betalált.

Luter Márk

Nem úgy sikerült a párizsi olimpiai főpróba, ahogy azt Chema Rodriguez csapata elképzelte, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott 33–29-re alulmaradtak a házigazda Németország elleni összecsapáson Stuttgartban. A nemzeti csapat egyszer sem vezetett a pénteki felkészülési találkozón.

Győr 20240713 kézilabda Magyarország - Szlovénia foto  Török Attila Nemzeti Sport  RODRIGUEZ ALVAREZ PEDRO
Pedro Rodriguez parádés perceket fogott ki a magyar férfi kézilabda-válogatott a Németország elleni felkészülési mérkőzésen Stuttgartban
Fotó: Török Attila / Forrás: Nemzeti Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatottban két tatabányai lépett pályára

A MOL Tatabánya kézilabdázói közül ezúttal Pedro Rodriguez volt a legeredményesebb, aki az első félidő hajrájában három és fél perc alatt háromszor is bevette a német válogatottal 2016-ban Európa-bajnok és Rióban olimpiai bronzérmes Andreas Wolff kapuját. 

A Kék Tigrisek korábbi klublegendája, Ancsin Gábor ezúttal nem szerzett gólt. A márciusi tatabányai olimpiai selejtezőtornán parádézó Bartucz László a pénteki mérkőzésen sajnos nem tudott védeni a magyar kapuban.

Nyolc napja van még a fiúknak felkészülni a párizsi olimpiai nyitányra, hiszen július 27-én Egyiptom ellen veszi kezdetét a magyar férfi kézilabda-válogatott számára az ötkarikás kaland.

Felkészülési mérkőzés, Stuttgart
Németország–Magyarország 33–29
Magyarország: Bánhidi 6; PEDRO 3, Bóka 3, Fazekas 3, Lékai 3, Ilic 3, Imre 3, Szita 3; Bodó 1, Rosta 1 

A válogatott olimpiai kerete:
Kapusok: Bartucz László (MOL Tatabánya KC), Palasics Kristóf (La Rioja Logrono), Mikler Roland (OTP Bank-Pick Szeged - tartalék). Jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel), Rodriguez Alvarez Pedro (MOL Tatabánya KC - tartalék). Jobbátlövők: Ancsin Gábor (FTC-Green Collect, a MOL Tatabánya KC játékosa volt július 1-ig), Ilic Zoran (HSV Hamburg). Irányítók: Lékai Máté (FTC-Green Collect), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock), Hanusz Egon (SL Benfica - tartalék). Beállók: Bánhidi Bence (OTP Bank-Pick Szeged), Rosta Miklós (CS Dinamo Bucuresti), Sipos Adrián (MT Melsungen). Balátlövők: Bodó Richárd (OTP Bank-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém KC), Szita Zoltán (OTP Bank-Pick Szeged). Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE). Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában