Megemlékezés

2024.07.23. 07:43

Triatlon-világbajnok őrzi a fiatalon elhunyt tatabányai edző emlékét

Az elmúlt hétvégén rendezték a Para-triatlon Világkupát és a nagy hagyományokra visszatekintő Old Lake Man triatlonversenyeket Tatán. A szervezők méltó emléket állítottak Kónya Ádám tiszteletére. A viadal 35. helyezettje, Malatinszky Szófia különdíjban részesült.

Kemma.hu

Az Old Lake Man triatlonversenyt 2017 óta rendezik meg Tatán. A viadal a minap első ízben adott otthont para-triatlon világkupának, melyen a párizsi paralimpikon Mocsári Bence és a tokiói játékokon kilencedik Lévay Petra diadalmaskodott. Az Old Lake Man szervezői a tavaly elhunyt tatabányau személyi edzőről méltóképpen megemlékeztek. Kónya Ádám, aki a mozgás és a triatlon szerelmese volt, 35 évesen hunyt el, nem egészen egy éve. 

Kónya Ádám hitvallása volt: "Soha ne add fel!"
Kónya Ádám hitvallása volt: "Soha ne add fel!"
Forrás: Old Lake Man/Facebook

Átadták a Kónya Ádám emlékére felajánlott különdíjat

A nagy hagyományokra visszatekintő esemény olimpiai távján, az abszolút kategória 35. helyezettje, Malatinszky Zsófia vehette át a különdíjat. A korábbi triatlon-világbajnok egy vándorserleggel, egy emlékplakettel és az ezzel együtt járó pénzdíjjal lett gazdagabb, amelyet Ádám szülei ajánlottak fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában