Tatai siker a vízen

2024.07.21. 13:36

Újabb érem! Hidvégi Zalán ezüstérmes az ifjúsági kajak-kenu vb-n

Két éremmel zárta a tatai Hidvégi-család a bulgáriai korosztályos vb-t. Az ifi kategóriában versenyző Hidvégi Zalán éremgyűjteménye egy aranyéremmel és egy ezüstéremmel lett gazdagabb az ifjúsági-, és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon.

Luter Márk

Vasárnap sem maradtak érem nélkül a Hidvégi-fivérek. Hidvégi Zalán a kettesben szerzett szombati világbajnoki címe után egyesben ezüstérmes lett a bulgáriai Plovdivban zajló ifjúsági-, és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság záró napján. A Tatai Hódy Sportegyesület korábbi kajakosa immár a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia színeiben lett korosztályában vb-győztes.

Hidvégi Zalán egy arany-, és egy ezüstérmet nyert az ifjúsági gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon Bulgáriában
Hidvégi Zalán egy arany-, és egy ezüstérmet nyert az ifjúsági gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon Bulgáriában
Forrás: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia/Facebook

Hidvégi Zalán remek formában

Egy hónapon belül immár a második utánpótlás-világversenyén remekelt Hidvégi Zalán hiszen a mindössze 2006-os születésű Zalán a vele egykorú Samu Péterrel egy hajóban evezve szombaton K2-500 méteren megvédte a tavaly Olaszországban megszerzett korosztályos világbajnoki címét. A fiatal kajak-kettes tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott a plovdivi regatta szombati versenynapján. 

A bulgáriai világbajnokság záró napjára is kitartott Zalán fantasztikus formája, hiszen a K1-1000 méteres olimpiai számban a szintén 2006-os évjáratú Alex Borucki mögött szoros küzdelemben ezüstérmes lett. Lengyel ellenfele ezúttal jobbnak bizonyult a hajrában, így a kitűnő fiatal tatai kajakos hiába vezetett 750 méterig, végül meg kellett elégednie a dobogó második fokával.

Először kapott ki ifjúsági világbajnokság döntőjében!

Hihetetlen leírni, de Hidvégi Zalán a vasárnapi ezüstérmével először szenvedett vereséget az ifjúsági világbajnokságon, bármilyen versenyszámban. Az idei szereplésével együtt összesen háromszor vett részt az ifjúsági vb-n. Először 2022-ben, a hazai rendezésű szegedi világbajnokságon kapott lehetőséget a korosztályos válogatottban világversenyen, akkor a négyes tagjaként szerzett aranyérmet, míg tavaly az olaszországi Auronzo-ban megrendezett megméretésen kettesben és négyesben sem talált legyőzőre. 

A Hidvégi-tesók reális célja lehet az olimpiai szereplés 2028-ban

Hidvégi Hunort az U23-as kategóriában ezúttal egy számban, K1-500 méteren nevezték. A versenyszám korosztályos Eb-címvédője azonban a középfutamából kisebb meglepetésre nem jutott a döntőbe, így a B-döntőben folytathatta volna szereplését Plovdivban, melytől visszalépett.

A Hidvégi-fivérek akár már a Los Angeles-i olimpián erősíthetik a rendre a világ élmezőnyében járó magyar felnőtt kajak-kenu válogatott csapatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában