A tatai testvérpár

2024.07.19. 12:12

Hidvégi Hunor és Zalán az ifi- és U23-as gyorsasági kajak-kenu vb-n remekel

A tatai testvérpár szárnyalt a bulgáriai ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság első két napján. Hidvégi Hunor és öccse Zalán jó formában várja a középfutamát a plovdivi regattán.

Luter Márk

Vasárnapig tart Plovdivban az ifjúsági, U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság, ahol 59 magyar versenyzőért szoríthatunk. Szűkebb értelemben vett hazánkból ketten is hajóba ülnek az utánpótlás-világeseményen: a Tatai Hódy Sportegyesület korábbi versenyzői, Hidvégi Hunor és Hidvégi Zalán is Bulgáriában öregbíti a magyar kajak-kenu síkvízi szakág hírnevét. A tatai testvérpár nem először versenyez egy világversenyen.

Hidvégi Hunor
Hidvégi Hunor döntőbe juthat K1-500 méteren
Fotó: Peter Szalmas / Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség/Facebook

Hidvégi Hunor első U23-as világbajnoki címére tör

A tatai Hódy SE Kajak-Kenu Szakosztályának korábbi versenyzője rendkívül jó formában várhatja az U23-as korosztály K1-500 méter péntek délutáni középfutamát a plovdivi korosztályos vb-n, miután futammásodikként evezte be magát a legjobb 27 közé. 

Hidvégi Hunor az első futamba kapott besorolást, melyben többek között cseh, portugál és szerb rivális ellen száll vízbe a szombati döntőbe jutásért. 

A 19 éves tatai kajakost mindössze egyetlen versenyszámban nevezte a Magyar Kajak-Kenu szövetség.

Öccse sem marad le az U23-as Európa-bajnoktól

A 2006-os születésű Hidvégi Zalán Samu Péterrel egy egységet alkotva a fináléért versenyez a bulgáriai utánpótlás-vb pénteki programjában. 

A fiatalabbik Hidvégi-fivér K2-500 méteren az ifjúsági kategóriában érdekelt, a fiúk a szerda délelőtti előfutamban a harmadik leggyorsabb időt evezve jutottak be a középfutamba. 

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia kiválósága K1-1000 méteren is remekel, az olimpiai számban a legjobb eredménnyel várhatja a szombat délutáni középfutamot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában