Összefoglaló

2024.07.09. 14:58

Gólok és meccsek: folytatódik a megyei foci statisztikái!

Megyei labdarúgószezon után, Európa-bajnokság közepette és olimpia előtt beköszöntött a nyári uborkaszezon. Mérkőzésdömping helyett folytatódjon hát a statisztikai elemzésünk a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnoksággal.

Kemma.hu

Mit tehet a sportújságíró, ha a nyár beköszöntével véget érnek a csapatsportágak bajnokságai? Természetesen visszanézi a teljes szezont, és elemzéseket próbál írni a legérdekesebb történésekről. A megyei foci kapcsán ugyan nincsen lehetőségünk a profi labdarúgásban ismert OPTA-elemzőrendszert használni, ahogyan az egyes játékosok mérkőzésenként lefutott kilométereit sem tudjuk mérni, de a csapatok várható gólszerzési mutatóját (azt a bizonyos xG-t) sem áll módunkban vizsgálni. Így is van lehetőségünk azonban a lehetőségekhez mérten elemezni, folytatódjon hát a nagy statisztikai összegzés a megyei első osztályból!

Gólgazdag és gólszegény meccsek

Jöjjenek a mérkőzések! Kíváncsiak voltunk arra is, hogy az egyes találkozókon hol születtek kiemelkedő teljesítmények. A legnagyobb arányú győzelmet a Zsámbék aratta, 10-0-ra ütötték ki az Esztergomot. Ezen kívül senki nem érte el a kettő számjegyű góltermést, de többször is közel voltak hozzá. Kilenc gólt szerzett a Tata az Esztergom, a Koppánymonostor pedig az Almásfüzitő ellen, miközben a hálójuk érintetlen maradt. Nyolc találatig jutott el kapott gól ellenében a Zsámbék a Vértesszőlős, a Koppánymonostor szintén a szőlősiek, illetve a Sárisáp az Almásfüzitő ellen. A monostoriak még egy alkalommal eljutottak a bűvös nyolcasig, de akkor a Tát legalább szerzett egy becsületgólt.

A legtöbb találatot hozó olyan mérkőzéseken, ahol nem alakult egyik gárda felé sem egyértelmű fölény, a kecskédiek jeleskedtek. Először az Esztergomot gyűrték le 7-3-ra, majd pár körrel később a Lábatlan ellen szerezték meg a három pontot a 6-4-es végeredményt hozó találkozón. Ha vizsgáljuk a legtöbb, akkor illik megnézni a legkevesebb gólt hozó mérkőzéseket. Amíg fölfelé nincsen limit, úgy lefelé nem nagyon lehet menni a gól nélküli találkozó alá. Összesen négy ilyen összecsapás volt, és kapaszkodjanak meg, mind a négyen a Zsámbék volt az egyik fél. A Koppánymonostor ellen oda-vissza, míg egy-egy alkalommal a Tát és a Nyergesújfalu ellen maradtak szűzen a hálók. 

Játékos gólok

Maradjunk még egy kicsit a góloknál, de szűkítsük le a bázist az egyénekre. Összesen 18 mesterhármas született, de ezekben benne van a négy darab mesternégyes, és az egyetlen mesterötös is. Gyebnár Gergely a Sárisáp-Almásfüzitő meccsen vette be ötször a vendégek kapuját, a kiemelkedő teljesítménye után lapunknak is beszélt a támadó. A Vértesszőlős ellen Korcsok Christopher (Koppánymonostor) és Mártonfi Máté (Tata) is négyszer örülhetett gólnak, míg Szűcs Gergő (Zsámbék) az Esztergom, Czeglédi Ádám (Bábolna) a Lábatlan kapusát keserítette ugyanennyi alkalommal. Mártonfi és Czeglédi a négyesen kívül szereztek még egy-egy mesterhármast, rajtuk kívül két alkalommal jutott el egy találkozón három gólig a gólkirály Manga Milán (Nyergesújfalu), Plotár Patrik (Kecskéd) és Zuggó János (Tata) jutott el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!