Irány Párizs

2024.07.14. 06:19

Bartucz-féle bravúrokkal győzött a válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott négy góllal, 29–25-re győzött a Szlovénia ellen felkészülési mérkőzésen, mintegy két héttel a párizsi olimpia előtt. Bartucz László kiválóan védett a magyar kapuban, míg Pedro Rodríguez kétszer is betalált.

Luter Márk

Nagyszerűen hangolt a magyar férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpiára, miután felkészülési mérkőzésen négy gólos különbséggel legyőzte Szlovéniát Győrben. Chema Rodríguez csapata 29–25-re nyert. A MOL-Tatabánya KC két kiváló játékosa, Bartucz László és Pedro Rodríguez is remekelt a szombat délutáni találkozón.

A magyar férfi kézilabda-válogatott meggyőző játékkal győzött Szlovénia ellen
A magyar férfi kézilabda-válogatott Bartucz többek között védéseivel győzött Szlovénia ellen
Fotó: Kovács Anikó / Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség/Facebook

Parádés Bartucz-védések és látványos Pedro-gólok 

A válogatott játéka ezúttal sem nélkülözte a kiváló tatabányai teljesítményeket, miután a márciusi olimpiai selejtezőtornán is bravúrt bravúrra halmozó, csereként beszálló Bartucz László parádézott a magyar kapuban, miután közel ötven százalékos védési mutatóval, 9/20-as aránnyal zárt a szintén olimpiai résztvevő szlovénok ellen.

A mérkőzés elején Mikler Roland védett remekül, aki tartalékként utazhat a francia fővárosba. Elől sem volt visszafogott szintén a kispadról beszálló jobbszélső Pedro Rodríguez, aki három lövéséből kétszer is bevette az ellenfél hálóját.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa magyar szempontból Bánhidi Bence és Rosta Miklós volt, mindketten öt-öt találatig jutottak.

A válogatott további programja Párizsig

A magyar férfi kézilabda-válogatott még két mérkőzést játszik a párizsi olimpia előtt. A mieink jövő pénteken Németország ellen, majd egy nappal később Japán legjobbjaival néznek farkasszemet Stuttgartban. Leendő ellenfeleink egy csoportba kerültek a párizsi olimpia férfi kézilabda-tornáján.

Férfi barátságos válogatott-mérkőzés, Győr:

Magyarország–Szlovénia 29–25 (12–14)

Magyarország: Bánhidi 5, Rosta 5 (1), Imre 4, Ancsin 3, Bodó 3,  Fazekas 3, Lékai 2, Rodríguez 2, Sipos 1, Szita 1. Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában