Siker

2024.06.21. 19:26

Muhari Eszterék ezüstérmesek az Európa-bajnokságon

Ezüstérmesek lettek a vívó Európa-bajnokságon magyar női párbajtőrözőink. A csapatnak két tatabányai, Muhari Eszter és Gnám Tamara is tagja volt.

Körtvélyfáy Dina

Kiemelkedően teljesített a magyar válogatott a bázeli Európa-bajnokságon. A két tatabányai, Gnám Tamara és Muhari Eszter, valamint Nagy Blanka és Dékány Kinga alkotta csapat ezüstérmes lett péntek este.

Muhari Eszter, Gnám Tamara, Dékány Kinga és Nagy Blanka
Az ezüstérmes csapat: Muhari Eszter, Gnám Tamara, Dékány Kinga és Nagy Blanka
Fotó: FIE / Forrás: Facebook

Hétfőn, egyéniben nem teljesítettek kimagaslóan a hölgyek. Ugyan mindannyian feljutottak a főtáblára, Nagy Blanka és Dékány Kinga már az első kör után búcsúzni kényszerült. Muhari Eszter és Gnám Tamara sem jutott be a 32-be, utóbbinak a későbbi győztes, emellett pedig csapatban olimpiai bajnok észt, Irina Embrich jelentette a végállomást.

Muhari Eszterék remekeltek csapatban

A csapatverseny azonban bravúrosan sikerült pénteken a magyaroknak. A 16 között a finnekkel találkoztak a mieink, akik fölött magabiztos győzelmet arattak, 45:22 lett a vége. Némi meglepetésre az ukrán–brit összecsapásból az utóbbiak kerültek ki győztesen, így velük folytatta a küzdelmet válogatottunk a nyolc között. A magyaroknak nem okozott gondot a négy közé jutás, végig vezetve, 45:35-re nyertek.

A döntőbe jutásért a lengyelek már keményebb ellenfélnek bizonyultak, de Muhari Eszterék itt sem engedték ki egyszer sem a kezükből a vezetést és 45:37-re győztek. A francia–olasz párharcot egy tussal az utóbbiak nyerték, így velük csaptak össze a lányok a döntőben.

A világranglistán az első helyet elfoglaló olaszok ellen nem volt könnyű dolguk a magyaroknak. Mégis sokáig vezettek, majd átvették a vezetést az olaszok. Muhari Eszter még egyszer tudott fordítani, de Nagy Blankával szemben az olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres világbajnok Fiamingo Rossela két tus előnyre tett szert. Innen már nem sikerült visszajönnie a magyaroknak, így ezüstéremmel zárták a tornát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában