129. Atlétikai Magyar Bajnokság

2024.06.30. 07:36

Meggyőző szombatot zárt a TSC az atlétikai Ob-n

Minden kategóriában megállták a helyüket a TSC-Geotech atlétái. A szombati nap dobogós helyezés is született.

Kemma.hu

Folytatják a TSC-Geotech versenyzői a meggyőző formájukat az atlétikai Ob-n. A női hármasugrás döntőjében Hoffer Krisztina képviselte vármegyénket, igen magas szinten: az ötödik helyen fejezte be a megmérettetést 12.18 méterrel. A versenyszámot Virók Erna Sára nyerte, az FTC atlétája. 

A női 1500 méteren szintén időfutamról beszélünk, mely azt jelenti, hogy nem rendeznek az indulóknak külön döntőt. Beleznai Lara teljesítménye a nyolcadik helyre volt elég a teljesítménye alapján, 4:52.12 idejével, ami saját egyéni csúcsot jelentett számára. A kategória győztese Böhm Lilla, a BHSE sportolója. 

Szintén a nőknék, 100 méteren keresztül elképesztő performanszt tett le az asztalra Pfiszterer Dorina, ugyanis a harmadik helyen végzett, tehát felért a dobogóra a 12.02-es idejével. Előtte Takács Boglárka (első, BHSE) és Sulyán Alexa (második, MATE - GEAC) végzett. Egy ilyen eseményen rengeteget jelent egy ehhez hasonló pozíció.

A férfiak 3000 méteres akadályán Szabó Benjámin Márton végzett a negyedik helyezéssel, ő is a legjobb öt között találhatta magát a 9:32.41-es idejével. Első pozícióban Palkovits István  végzett, a KARC versenyzője, a kiemelkedő 8:44.74 statisztikájával.

Atlétika
Szabó Benjámin is odatette magát
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Ezen eredmények mellett Wahl Zoltán és Füleky Dorottya is magas szinten teljesített, hiszen előbbi negyedik, utóbbi ötödik helyen zárta a 400 méteres kihívást.

 

.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában