Női röplabda

2024.05.27. 15:49

Mindent beleadott a visszavágó alatt a TRSE

Hazai környezetben játszott a tatabányai csapat ellenfele ellen. A TRSE a vasárnapi visszavágón mindent megtett, a győzelmet megszerezték, azonban az első osztályba való feljutás elmaradt.

Kemma.hu

Vasárnap rendezték az NB I. osztályozójának visszavágóját, így a TRSE csapata tudta, hogy a maximumot kell majd teljesítenie a mérkőzésen, hiszen az első párharcon 3-1-re kaptak ki ellenfelüktől. Az első játszma első pontját a vendégcsapat szerezte meg, ám nem sokkal később felvették a tatabányai játékosok a ritmust. 10-10-ig nagy csatát láthattak a nézők, nem sokkal később már öt pontos előnyt is ki tudott magának építeni a Komárom-Esztergom vármegyei csapat. 18-12-nél a Kispest időt kért, majd a rövid pihenő után mindkét együttes sok hibát kezdett véteni, ezt használta ki a Kispest. 

Hazai környezetben játszott a tatabányai csapat ellenfele ellen. A TRSE a vasárnapi második fordulóban mindent megtett, a győzelmet megszerezték, azonban az első osztályba való feljutás elmaradt.
A TRSE (fehérben) magas szinten teljesített, a feljutás azonban elmaradt
Forrás: Facebook/Tatabányai Röplabda Sport Egyesület

A második játszma elejét elképesztő teljesítménnyel indította a Bányász, 6-2-nél újfent jött egy időkérés, az idegenben játszó klub úgy érezte, szükség van átbeszélni a dolgokat. Ezt meg is tették, hiszen jól felzárkóztak a TRSE-re. 20-23-ig a kispestiek kontrollálták a a mérkőzést, innentől kezdődően viszont a Tatabánya beindította a rakétáit és 25-23-as eredménnyel zárták a második felvonást. 

A harmadik szakasz nem alakult jól a hazaiak számára, a kezdőket pihentette a csapat, ebből adódóan a meggyőző performansz is elmaradt a párharc ezen fázisában. 

A negyedik játékrészt előnyben kezdte a Kispest. A TRSE próbálkozott, de későn lendültek formába, ugyanis ellenfelük ekkor már húsz pontnál járt. A tatabányaiak hátrányukat négyre zsugorították a végére, a 25-21-es állással 2-2-re változott az összecsapás eredménye.

Az ötödik szakasz tétje nagy volt: győzelemmel búcsúzik-e a TRSE a lelkes szurkolóitól. Utóbbiak elképesztő támogatást nyújtottak kedvenc csapatuk számára, a hangulatot nagyban megalapozták. A mérkőzést a Bányász szerezte meg, az NBI-es tagság azonban a Kispestté maradt. A csapat vezetőedzője, Szabados István örül, hogy győzelemmel búcsúzhattak a közönségüktől, hazai pályán csak egyetlen egyszer kaptak ki a szezonban. A rájátszás mérkőzésein sem szenvedtek vereséget. A szakember kiemelte, hogy sérülések is hátráltatták csapatát, a csapatkapitányukat is elveszítették, később pedig egy szintén meghatározó játékosukat is. Szerinte sokat fejlődtek a játékosaik a szezon során, büszke rájuk. 

Hazai környezetben játszott a tatabányai csapat ellenfele ellen. A TRSE a vasárnapi visszavágón mindent megtett, a győzelmet megszerezték, azonban az első osztályba való feljutás elmaradt.
Véget ért az idei röplabdaszezon
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Röplabda, női NB I. osztályozó, 2. forduló

TRSE - Kispest SE 3:2 (25:21, 25:23, 12:25, 21:25, 16:14)

TRSE: Horváth 13, Velő 12, Torma 8, Kocsis 4, Henson 23, Csutorás 6. Cserék: Zoltán, Keszthelyi (liberók), Kárpáti, Kutrik, Borbély 1, Sinai.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában