Súlyemelés

2024.05.28. 11:15

Újfent magas szintet képviseltek a fiatal oroszlányi súlyemelők

Megrendezték a Tini Nyugat-magyarországi bajnokság újabb eseményét. A versenynek Oroszlány adott otthont, ahol a hazai versenyzők kiemelkedőt nyújtottak.

Petrik József

A Tini Nyugat-magyarországi bajnokságnak Oroszlány remek házigazdájának bizonyul, miközben kissé udvariatlanok is voltak, hiszen sok érmet „oroztak el” a rivális egyesületektől. A remek sporteseményen – a házigazdákkal együtt – tíz klub emelői indultak, amely igen szépszámú, hatvan résztvevőt jelentett. A viadal rangját az is jelezte, hogy a díjakat a város polgármestere, Lazók Zoltán adta át. A Kölyök korcsoportban (8-9 évesek) a 36 kilós Vadász Krisztina (Oroszlányi Szabadidő Egyesület) mind a hat gyakorlatát sikerrel teljesítette. 19 kg-ot szakított és 25 kg-ot lökött így a korosztályában az első lett. A leány korcsoportban (10-12évesek) a szintén 36 kilós Vadász Alexandra (OSZE) 21 kg-ot szakított és 30 kg-ot lökött és szintén az élen végzett. Kelemen Vivien (OSZE), a 45 kilogrammosok között szintén nyert, 17 kg-ot szakított és 23 kg-ot lökött. 

Megrendezték a Tini Nyugat-magyarországi bajnokság újabb eseményét. A versenynek Oroszlány adott otthont, ahol a hazai versenyzők kiemelkedőt nyújtottak.
Büszke lehet az Oroszlány a verseny után
Forrás: beküldött

Fiú korcsoportban (10-12 évesek) Németh Rudolf (73 kg - OSZE) „szokásához” híven az egész mezőnyben ő emelte a legnagyobbat. 40 kg-ot szakított és 52 kg-ot lökött, nem véletlenül állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A serdülők (13-15 évesek) között Krasznai Levente (73 kg - OSZE) 55 kg-ot szakított és 66 kg-ot lökött, ez az ezüstéremhez volt elegendő. Végh Koppány (81 kg - OSZE) 44 kg-ot szakított és 60 kg-ot lökött így az ő nyakába a bronzmedál kerülhetett.

- Gratulálok a versenyzőinknek és további sok sikert kívánok nekik! – mondta az eredményes bajnoki szereplést követően Bagócs János, az OSZE edzője. – Elismerés a szülőknek és a támogatóknak is a segítségért. Külön köszönet jár Kalamár Krisztián szakosztályvezetőnek, a verseny kiváló szervezéséért és rendezéséért. Egyébként kis csapatunk most debütált új egyesületünk, az Oroszlányi SZE színeiben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában