Megyei foci

2024.05.12. 22:11

Több meglepetés is született a megye egyben

Több meglepetés is született a megyei első osztály hétvégi fordulójában. Az Esztergom hosszú pont nélküli szünetet zárt le, a Nyergesújfalu pedig már fél kézzel fogja a serleget az újabb győzelme után.

Túri Csaba

Nem csak az ellenfelet, de az egy pontot is sikerrel üldözte az Esztergom (kékben)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Nagyon érdekes fordulón vagyunk túl a megye egyben. Vagy nagyon sima győzelmek születtek, vagy 2-2 lett a végeredmény, más opció ezen a hétvégén nem volt. A Koppánymonostor, a Nyergesújfalu, és a Tata egyaránt gálázva tudott nyerni. Nem mellesleg jelenleg pont ez a három csapat alkotja a képzeletbeli dobogót. Zsámbékon ugyan nem mondták ki, de az első helyért még harcban voltak, de a mostani döntetlenjükkel már mindenképpen kiszálltak az aranycsatából. 

Az Almásfüzitő (fehérben) a végén bukta el a győzelmet a megye egyben
Az Almásfüzitő (fehérben) a végén bukta el a győzelmet a megye egybenFotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Már, ha egyáltalán létezik még ilyen ebben a szezonban. A Vértessomlón már az első félidőben ötig jutó Nyergesújfalunak ugyanis a maradék két mérkőzésen mindössze egyetlen pontra van szüksége, hogy ők legyen a 2023/2024-es szezon bajnokai. A Sárisáppal és a Zsámbékkal játszanak még, és ugyan mindkettő alakulat roppant veszélyes, jelenleg nem érezzük azt, hogy legalább egy pont ne jönne össze ezeken a találkozókon.

Utolsó perces egyenlítések a megye egyben

A Tata a Tát otthonában jutott el öt találatig, és bár volt egy olyan szakasza a mérkőzésnek, amikor az ellenfelük közelebb férkőzött, igazából nem forgott veszélyben a győzelmük. Ahogyan a Koppánymonostoré sem, akik a nyitómérkőzésen gáláztak saját közönségük előtt. Ők is eljutottak ötig, de még egyet rá is tettek, így övék lett a forduló legtöbb szerzett gólja. Zsinórban elszenvedett hat vereség után ismét pontot tudott szerezni az Esztergom, méghozzá egy hosszabbításban elért találattal. Ennek Almásfüzitőn annyira már nem örültek, a hazaiak három ponttal számoltak a találkozó előtt. A Lábatlan szintén egy utolsó perces találattal szerzett meg egy pontot, ennek a gólnak pedig Sárisápon bosszankodhattak a hazaiak. 

A hét közepén több csapat is érdekelt volt a kupában, talán a fáradtabb védelmeknek tudható be a sok gól. A Magyar Kupa főtáblájára egyébként négy megyei csapat jutott fel, erről itt írtunk korábban.

 

Területi I. osztály, 24. forduló

Koppánymonostori SE - Wati Kecskéd KSK 6-1 (3-0)
Berecz Dezső Sporttelep, Koppánymonostor, vezette: Szeibert Philip (Lovas G., Balázs P.)
Koppánymonostor: Vicena - Egyed (Kalla 75.), Horváth (Antal 85.), Szőke (Pulai 75.), Valkó M., Schiller, Jóna, Simonka, Valkó G., Juhász (Vincze 63.), Tímár (Dombi 73.). Vezetőedző: Vigh László.
Kecskéd: Cseszneg - Neckernusz, Fábián, Gyenes (Laczó 63.), Vadkerti, Schmidt L., Plotár (Schmidt G., 75.), Kovács, Berki, Harsányi, Gacs. Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Szőke (9.), Horváth (20., 84.), Valkó M. (22., 79.), Vincze (67.), illetve Harsányi (50.)
Jók: mindenki, illetve Fábián, Berki

Vigh László: — A mérkőzés nagy részében nagy fölényben játszottunk, látszódott a játékosokon, hogy nagyon élvezik a játékot. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, mindenki átérezte a mérkőzésnek a súlyát. Jó volt látni, hogy a teljes csapat ennyire motivált, és örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak a találkozóra.

Linczmaier László: — Sajnos ma csak a túlélés lehetett a célunk. Gratulálok a Monostornak.

Almásfüzitői SC - FC Esztergom 2-2 (1-0)
Ady Endre úti Sporttelep, Almásfüzitő, vezette: Farkas Bálint (Kiss Cs., Dávid R.)
Almásfüzitő: Gálik - Berlik (Sinkó 46.), Szűcs, Szalai, Farkas, Kohár (Bruckner 77.), Sallai, Galambos, Fekete (Kulcsár 83.), Bihari (Lencse 58.), Ozoróczi (Holovnyák 58.). Játékos-edző: Szalai Gábor.
Esztergom: Gecse - Laurinyecz (Füzesi 58.), Várszegi B., Éber, Imre, Várszegi D., Tömör, Sisa, Janzó, Bugjó, Ódor. Vezetőedző: Spóner József.
Gólszerzők: Kohár (14.), Sinkó (67.), illetve Janzó (59.), Imre (91.)
Jók: Farkas, illetve mindenki

Szalai Gábor: — Alacsony színvonalú mérkőzésen, mélyen a tudásunk alatt játszottunk. Ennek ellenére kétszer is sikerült megszereznünk a vezetést, de 2-1-nél nagyjából öt meccslabdát hagytunk ki. A futball sorsszerűsége, hogy ezek után mi kaptunk gólt. Gratulálok az Esztergomnak.

Spóner József: — Gratulálok az egész csapatomnak! Egy cserével, extra teljesítményt nyújtva megérdemelten szereztük meg az egyik pontot.

DG Tát - Tatai AC 2-5 (0-4)
Duna-Gerecse Sporttelep, Tát, vezette: Derecskei Bence (Faragó Gy., Györe F.)
Tát: Koller - Kopányi, Farkas, Tirpák (Kósa 81.), Izsó (Chrompota 77.), Dékány, Bokros (Zoltai 65.), Jámbor, Gágó (Jónás 46.), Tillmann (Mészáros 77.), Páldi. Szakmai igazgató: Kun Imre.
Tata: Szabó T. - Németh, Márton (Mészáros 63.), Hegedűs (Kisék 63.), Nagy, Zuggó, Bogár (Dragonya (35.), Visnyovszki, Víg, Hajas, Hauzer (Szabó A. 63.). Vezetőedző: Wéber Roland.
Gólszerzők: Páldi (54.), Dékány (73.), illetve Márton (2.), Nagy (3., 32.), Hegedűs (19.), Mészáros (75.) 
Jók: Páldi, Dékány, Jónás, Tirpák, illetve mindenki

Kun Imre: — Össze sem lehet hasonlítani a két játékrészben mutatott játékunkat. Az első félidőben a gyorsan kapott két gól megfogta a csapatot,,utána szinte csak asszisztáltunk a játékhoz. A második 45 percben már magunkra találtunk, felvállaltuk azt a játékot, amire igazán képesek vagyunk. Dicséri a csapatot, hogy ellenfelünk 4-2-es vezetés tudatában is a 65. perctől csalta az időt. 

Wéber Roland: — Villámgyorsan jött az első két gólunk, ami nem csak megnyugtatott, de még jobban inspirált is minket. A második félidőben a hármas csere után egy kicsit összezavarodtunk, de gyorsan rendeztük a sorainkat és újra irányítottuk a mérkőzést. Végre láttam a csapatot felszabadultan játszani.

Vértessomló - Nyergesújfalu SE 1-5 (1-5)
Sportpálya, Vértessomló, vezette: Áy János (Kun P., Mészáros G.)
Vértessomló: Nagy P. - Tóth, Éliás, Nagy R., Kacz (Kis-Paszkosz 82.), Koller, Murányi (Beigelbeck 55.), Batin, Zink (Szolga 55.), Dobbelaere, Balogh (Petőcz 82.). Vezetőedző: Nagy Géza.
Nyergesújfalu: Borsiczki - Cseh (Motuz 46.), Hajnal, Szőke (Jakobi 69.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai (Petrovics 87.), Molnár, Raffai, Manga. Vezetőedző: Gálicz Ferenc.
Gólszerzők: Nagy (45.), illetve Manga (6., 32.), Cseh (19.), Szőke (37.), Molnár (40.)
Jók: senki, illetve mindenki

Nagy Géza: — Az első félidőben minden ellenünk szólt, vártuk nagyon, hogy vége legyen már. A második játékrészben sokat kozmetikázhattunk volna az eredményen, de a helyzetkihasználásunk továbbra is gyenge.

Gálicz Ferenc: — Az első félidőben bajnokesélyes csapathoz méltó játékot nyújtottunk. A második játékrészt egy kicsit elkönnyelműsködtük, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Sárisápi BSE - Lábatlani ESE 2-2 (2-0)
Dolina stadion, Sárisáp, vezette: Büki Gábor (Somogyi L., Bokor B.)
Sárisáp: Sándor G. - Farkas (Gyebnár 59.), Cserven, Szlovák, Bartl (Kara 76.), Katona, Wend, Válent (Papp 59.), Sándor P., Karcagi (Fekete 59.), Dzsemil. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Lábatlan: Török - Ölveczky, Varga, Kovács, Janusz (Bánhidi 16.), Váli, Galba, Budaházi, Király (Rozmán 85.), Deme, Fábián-Nagy. Vezetőedző: Karcagi Pál.
Gólszerzők: Dzsemil (19., 34.), illetve Kovács (59.), Ölveczky (89.)
Jók: Dzsemil, illetve mindenki

Fenyvesi László: — Nem pörögtünk fel kellően a szerdai kupamérkőzés után a mai összecsapásra, de így is a kezünkben volt a három pont. Csak magunkat okolhatjuk, hogy nem sikerült a győzelem.

Karcagi Pál: — Felálltunk 0-2-ről, de nem is tudom, hogy a csapat honnan szedte elő ezt az erőt. Úgy érzem, ma volt tartása a csapatomnak. Egy nagyon jó együttes otthonában sikerült pontot szereznünk. Gratulálok mindkét félnek.

Zsámbéki Sport Klub - Bábolnai SE 2-2 (1-1)
Sporttelep, Zsámbék, vezette: Linn Kevin (Uracs R., Kis B.)
Zsámbék: Tugyi - Marticsek, Kerezsi, Áprily (Biró 77.), Orosházi, Barlangi, Kósa Szilágyi, Csóh (Haupt 77.), Szűcs, Magyar, György. Vezetőedző: Bodó László.
Bábolna: Szabó B. - Prácser, Rabi, Maruzs, Karvaj, Czeglédi, Hollósi (Lakatos 81.), Polgár (Váczi 92.), Mátyás, Lanzendorfen, Szabó Á. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Csóh (17.), Áprily (46.), illetve Czeglédi (41., 72.)
Jók: Marticsek, Kerezsi, Magyar, illetve Szabó Á., Karvaj, Czeglédi

Bodó László: — Érdekes meccs volt. Belementünk egy adok-kapok játékba. Mindkét csapat győzhetett volna, de ha reálisan nézem, akkor nem érdemeltünk győzelmet. Hatalmas hibákat követtünk el hátul és elöl egyaránt.

Józsa Péter: — A bajnokság egyik élcsapata ellen jó játékkal szereztünk egy pontot. Azt gondolom, hogy a döntetlent minimum megérdemeltük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában