Opus-Tigáz Tatabánya

2024.01.12. 06:55

„Ezekkel a srácokkal remek együtt dolgozni” - meglestük a Bányász edzését +fotók

Megkezdte a tavaszi felkészülést az NB III.-as Opus Tigáz Tatabánya labdarúgócsapata is. A gárda intenzíven készül a szezon folytatására, előtte azonban természetesen felkészülési mérkőzéseket is játszik.

Kemma.hu

Jó hangulatban, nagy tervekkel vágtak neki a tatabányaiak a tavaszi felkészülésnek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Egyelőre hazai körülmények között tréningeznek a fiúk, de Gyürki Gergely vezetőedző és együttese egy hét múlva edzőtáborba vonul. A harmadosztályban listavezető csapat egyelőre napi két edzéssel kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Az együttes huszonhárom játékossal látott munkához, hogy helytálljon a tervezett hét felkészülési mérkőzésen, majd a bajnokságban is. Gyürki Gergely vezetőedző az első tréningek után elmondta, hogy a csapat jó hangulatban tért vissza a téli szünetből, és a játékosok fokozatosan lendülhetnek formába. 

Örömteli, hogy a sérültek teljesen felépültek, így a teljes keret rendelkezésre áll. A csapat január 15. és 19. között Sopronban tart edzőtábort, majd január 27-től kezdődően öt szombaton, illetve egy szerdai napon hét felkészülési mérkőzést játszik, nagyrészt hazai pályán (lásd keretes anyagunkat). Gyürki Gergely elárulta: már az őszi szezonban is azt látta, hogy kiemelten jó az összhang a csapaton belül és rendkívül motiváltak is. 

– Nagyon szerencsés vagyok, mert ezekkel a srácokkal remek együtt dolgozni, úgyhogy nem a nehézségeket szeretném kiemelni, hanem a jó dolgokat – mondta el az edző. 
Azt is elárulta: a célja a csapattal, hogy a tavalyi ezüstérmet felül tudják múlni, és idén még magasabbra juthassanak a tabellán. 

– Amit tavaly el tudtunk érni, azt szeretnénk túlszárnyalni. Tisztában vagyunk azzal, hogy azért ez nem lesz sétagalopp, mert nagyon erős bajnokságban szereplünk, de az az álmunk, hogy a tavalyi második helyet felülmúljuk idén. Úgyhogy ennek szellemében készülünk és teszünk meg mindent – beszélt a célokról Gyürki Gergely. 
A tréner szerint nagyon fontos az is, hogy ne legyen monoton az edzés, ezért lényeges, hogy különböző helyszíneken is tartsák a tréningeket. – A felkészülés jelen szakaszában fontos, hogy néha megtörjük a monotonitást és valamennyire kilépjünk a megszokott környezetünkből. Ezt a célt szolgálta a ma délelőtti edzés, amit szerencsére ragyogó időben tarthattunk meg itt, Tatán – fogalmazott a tatabányai tréner a tatai futásuk után. 

Az OPUS Tigáz Tatabánya csapata felkészülési mérkőzésekkel is hangol a tavaszi szezonra
A meccsek időpontjai: január 27., 11.00 Opus Tigáz Tatabánya–Fehérvár FC II. Január 31. 11.00 Opus Tigáz Tatabánya–KFC Komarno. Február 3. 11.00 Opus Tigáz Tatabánya–Iváncsa KSE. Február 10. 11.00 Opus Tigáz Tatabánya–Érdi VSE. Február 17. 11.00 MTK II.–Opus Tigáz Tatabánya. Február 24. 11.00 Opus Tigáz Tatabánya–Monori SE. Február 24. 13.00 Opus Tigáz Tatabánya–Zsámbék. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában