Utánpótlás

2024.01.20. 09:06

Dági csapatkapitánnyal verte Ciprust a korosztályos röplabda-válogatott

A Dág KSE két fiatalja is részt vett a korosztályos válogatott tagjaként a röplabda Eb-selejtezőtornán Zadarban.

Zetovics Márió

A korosztályos válogatott a következő kvalifikációs versenyen is részt vehet

Forrás: Hunvolley/Facebook

Az U18-as férfiröplabda-válogatott számára kiváló erőfelmérő volt a zadari Eb-selejtezőtorna, amelyen a szlovén és a horvát válogatottat is megszorongatták, a csehek ellen győzelmi esélyt elszalasztották, a ciprusiakat viszont helyenként szép játékkal verték. A hatodik helyen végeztek, ami egyben azt is jelenti, hogy folytathatják szereplésüket a következő kvalifikációs versenyen is. A keretben két dági fiatal is helyet kapott: Molnár Tamás és Pongó Zalán. Utóbbi a magyar csapat kapitánya is volt a Ciprus elleni mérkőzésen. Itt huszonhat pontot tudott szerezni. 

Bodonyi Ákos szövetségi edző a Magar Röplabda Szövetség közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy az összes mérkőzésen méltó ellenfelei voltak a fiatalok a tornán részt vevő csapatoknak. 
− A vesztes meccseket vizsgálva: egy-egy játékelemben maradtunk alul, amelyeket az előttünk álló időszakban méginkább gyakorolni fogunk. Az akarattal nem volt probléma, így a megfelelő csapatkohézióval és a már említett hibák számának csökkentésével van remény az eredményesebb folytatásra − tette hozzá. 

A Dág KSE Facebook-oldalán is megosztotta gratulált játékosainak a Ciprus utáni meccs után.

A magyar csapat eredményei a zadari Eb-selejtezőn:

  • Magyarország–Szlovákia 0:3
  • Magyarország–Ciprus 3:1
  • Magyarország–Csehország 1:3
  • Horvátország–Magyarország 3:1. 
    Játékoskeret: Bukta Zsombor, Cserép Tamás, Fitor Patrick, Herczeg Marcell, Melher Milán, Molnár Tamás, Nekuti Tamás Ádám, Németh Áron, Orosz Péter, Péter Arnold, Pongó Zalán, Sturm Levente, Szepesi Máté, Tamási Milán Dániel. 
     
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában