Kézilabda

2024.01.23. 15:54

10+1 szívszorító fotó az Eb-ről: minden a magyarok arcára volt írva a vereség után

Hétgólos vereséget szenvedett hétfő este Magyarország Németországtól az Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában. A meccs után jól látszott a magyar válogatott tagjain, hogy mennyire megviselte őket a végeredmény. Sok idő azonban nincs búslakodni: szerdán a franciákkal meccselünk.

Kemma.hu

A korábban tatabányai színekben is játszó Sipos Adrián a meccs lefújása után

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Minden a magyar kézilabda-válogatott tagjainak arcára volt írva a 35-28-ra elveszített Európa-bajnoki középdöntő után hétfő este, ami nem is csoda. Egy szoros első félidő után percek alatt elhúztak a házigazdák, a 20 ezer német drukker nem éppen a magyar hangulatnak kedvezett, a védések elmaradtak, a védelem lyukas volt, a magyar lövések alig-alig találták a német kaput, miközben odaát a hatszázalékos első félidős védekezés 45 százalékosra javult, és lényegében majd' minden német lövés betalált. 

A pályára a háromból ezúttal is két MOL Tatabánya-játékost küldött be a szövetségi kapitány: Ancsin Gábort és Bartucz Lászlót. Utóbbit szemen is dobták az első félidőben. a harmadik tatabányai Krakovszki Bence ismét nem kapott játéklehetőséget.

A Magyar Kézilabda Szövetség is idézte Ancsint, aki szerint már az első félidőben sem működött úgy a védekezésük úgy, ahogy az eddigi mérkőzéseiken. 
− A másodikban már a támadásunk is szétesett, rengeteg hibával játszottunk, sok eladott labdánk volt, ilyen szintű csapat ellen ezt nem lehet megengedni büntetlenül. Ma valahogy semmi nem állt össze. Az, ami eddig jellemzett minket a tornán, ma valamiért nem jött össze − részletezte a tatabányai jobbátlövő, aki egymaga hat gólt szerzett a német-magyar meccsen. 

Ismét az övé lett a leggyorsabb gól is: 126,94 kilométer/órás lövését a 20. percben értékesítette. 

Német-magyar: a meccs, amin semmi sem jött össze

Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a hétfi volt az első nap ezen az Eb-n, amikor nem volt versenyképekes a magyar válogatott. 
− Az első félidőben jó volt a támadójáték, de a védelem nem működött. Aztán már elöl sem jártunk sikerrel, megpróbáltuk a különböző felállásokat, viszont nem tudtuk megnyerni az egy az egy elleni szituációkat, a kettő-kettő elleni szituációkat a beállókkal, megpróbáltuk a hét a hat elleni játékot is, de senki nem akarta felvállalni a felelősséget, csak mozgattuk a labdát. Mindeközben a kapusaink sem tudtak hozzátenni. Ma tényleg, semmi nem működött, a német pedig egy nagyon jó csapat, egyébként is, de ma különösen. 

A legfontosabb, hogy a fiúk magukra találjanak, a motivációjuk visszajöjjön, mert nagyon nagy motivációval álltak ehhez a meccshez, történelmet akartak írni. De nincs idő búslakodni, túl kell ezen lendülni és nekiugrani a francia csapatnak.

− részletezte, utalva arra, hogy szerdán már az olimpiai címvédő Franciaországgal játszanak a magyarok 18 órától. 

Bodó Richárd balátövő szerint a csapat jól kezdett, de a vége nem lett szép. 
− Sajnálom, hogy ma ennyi volt csak bennünk. Ha két nap múlva játszunk, lehet, másképp alakul ez az ütközet. A védekezésünk, ami az egész Eb-n stabil volt, ma nem működött. A német csapat nagyon jó egyébként is, hazai pályán főleg, elkapták a ritmust, már az első félidő végén, amitől megjött az önbizalmuk is. Gyorsan jöttek ránk, mi kettőt cseréltünk, így nem tudtunk megfelelően visszazárni. A második félidőben jobban kiléptek már az átlövőinkre, a beállóinkra is jobban koncentráltak, bár Rosta Miki jól elmozgott, így ő helyzetekhez is jutott − elemzett a Pick Szeged játékosa. 

Eb-elődöntő: matekozás és csodavárás

Az biztos, hogy a fiúknak össze kell szedniük magukat, mert bár így is a legjobb eredményeket tudja felmutatni a válogatott az Eb-k történetében (például a négy megnyert meccsel), de ha elődöntős álmaink vannak, ahhoz szerdán le kell győzni a franciákat, a németeknek ki kell kapniuk a horvátoktól, Izlandnak pedig pontot kell rabolnia az osztrákoktól. 

Magyarország a csoportjában jelenleg harmadik helyen áll. A csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok az ötödik helyért játszhatnak. A szerdai játéknap pikantériája, hogy a magyar-francia meccs lefújása után sem lehetünk majd még biztosak a mieink sorsában, a német-osztrák meccs ugyanis 20:30-kor kezdődik majd csak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!